gyerekektől az idősebb korosztályig

2019.10.18. 07:10

Hittel kötötték össze a Bakony környékének Mária-kegyhelyeit

A Máriaút Egyesület égisze alatt indult újabb zarándoklat.

Palocsai Jenő

Több mint 85 kilométert gyalogoltak Fotó: Wéninger Lászlóné

A csoport vezetője, Wéninger Lászlóné elmondta, hogy három fontos vallási hely is van egynapi járóföldre, amiket érdemes meglátogatni úgy, ahogy a régi zarándokok tették. Tehát gyalog, imádkozva és zsoltárokat énekelve. Az októberi menet a Magyarok Nagyasszonya ünnepéhez kapcsolódott, emellett a szervezők nem titkolt célja volt az is, hogy Böjte Csaba atya útmutatásait követve segítsenek minél több embert felkészíteni a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

Több mint 85 kilométert gyalogoltak Fotó: Wéninger Lászlóné

Az októberi zarándoklatra 20 fő vállalkozott, a középiskolástól a 75 évesig. Több mint 85 kilométert tettek meg a zarándoklat három napja alatt. A táskákra felszerelt zászlókat a bodajki Mária-kegyhelynél lobbantotta legelőször az őszi szél és onnan indulva előbb felmentek a bodajki golgotára, onnan a Gaja-völgyön át mentek a balinkai templomig. A szentmise után Nagyvelegre érkeztek, ahol elfogyasztották az ebédet majd Súrig meneteltek, ahol az első szálláshely várta őket. Hajnalban útnak indult az imádkozók sora egészen a Csatkai Szentkúthoz, ahol egy újabb szentmise várta őket. Kissé fáradtan érkeztek Jásdra, ahonnan másnap indultak vissza a bodajki templomba Tés érintésével, követve vallási vezetőjük, Csóka János pálos szerzetest és a kezében tartott feszületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában