Megújul a közút

2019.10.30. 17:30

Folyik a 8126-os út felújítása – Egy szakasz még idén elkészülhet

Aki mostanság Söréd irányából Csákvár felé közlekedik, helyenként félpályás útlezárásra, ideiglenes forgalomirányító lámpákra, máshol sima útfelületre, egyes szakaszokon pedig még mindig agyonhasznált, rossz minőségű aszfaltra számíthat.

Borsányi Bea

Csákváron egyelőre csak a csatornahálózat fejlesztésével kapcsolatos munkák folynak, az út felújítására még várni kell Fotó: Pesti Tamás

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban TOP forrásból országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. Ennek része a a 8126-os jelű, Söréd és Bicske közötti út mintegy 13,6 kilométeres szakaszának a felújítása, amely 1,8 milliárd forintba kerül és előreláthatólag 150 napot vesz igénybe. A munkák során felmarják a burkolatot, cserélik a megsüllyedt pályaszerkezet, kitisztítják az árkokat, átereszeket építenek és felújítják a hidakat, valamint forgalomlassító szigeteket és autóbusz megállóhelyeket is kialakítanak.

Csákváron egyelőre csak a csatornahálózat fejlesztésével kapcsolatos
munkák folynak, az út felújítására még várni kell
Fotó: Pesti Tamás

„A 81-es főút és a zámolyi körforgalom közötti szakasz felújítása az időjárás függvényében halad, de még idén befejeződhet. A körforgalomtól Csákvár irányába egy szakasz felújítása elkészült, a műszaki átadás-átvételi eljárás folyamatban van. A Csákvár Szabadság tér széléig tartó útszakasz felújítására a kivitelezőknek kiírt közbeszerzési eljárás lezajlott, a munkálatok azonban csak a forrás biztosítását követően indulhatnak majd el. A Söréd-Bicske összekötő út további szakaszának felújítási tervei és kivitelezése szintén a forrásbiztosítást követően kezdődhet meg”, tudtuk meg a Magyar Közút Zrt. Kommunikációs osztályától, ahol azt is elmondták, a beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában