a kegyeleti napok alatt

2019.10.29. 17:00

Ezekkel a szolgáltatásokkal segítik a temetőbe látogatókat Fehérváron

Ebben az esztendőben is számos ingyenes szolgáltatással segítik Székesfehérváron azokat, akik az önkormányzati tulajdonú temetőkbe látogatnak a kegyeleti napok alatt.

feol.hu

Fotó: FMH Archív

A Béla úti temető területén az ingyenesen használható, elektromos hajtású kisbusz november 1-jén és november 2-án, 9 órától 17 óráig folyamatosan közlekedik, igazodva a KNYKK 26-os és 31-es autóbusz-járataihoz. A Városgondnokság külön hangsúlyt fektet a biztonságra is, közösen a közterület-felügyelőkkel, a rendőrökkel és a polgárőrökkel a lopások megelőzése érdekében.

Az Önkormányzat tulajdonában álló és a Városgondnokság kezelésében lévő temetőkertek:

- október 30-ig 7 és 19 óra között,

- október 31-én, november 1-jén és november 2-án 7 és 21 óra között,

- november 3-án 7 és 19 óra között,

- november 4-től – február 28-ig 7 és 17 óra között tartanak nyitva.

Ezek érintik a Béla úti, a Csutora, a Hosszú-, a Szedreskerti, a Fecskeparti, a Sóstói rk., a Börgöndpusztai és a Kisfaludi sírkertet.

A szokásosnál jóval erősebb gyalogos forgalom

Mivel megnövekedik a gyalogosforgalom a kegyeleti napok alatt, november 1-jén és november 2-án kizárólag reggel 7 és délelőtt 11 óra között hajthatnak be gépjárműveikkel a mozgásukban korlátozottak, valamint azok, akik idős, beteg hozzátartozóikat szállítják. Ezen időpont után gépjárművel tilos lesz behajtani a Béla úti temetőbe.

A sírkertben felállított kopjafánál a másutt nyugvó szeretteikről megemlékezők gyertyát gyújthatnak, és elhelyezhetik a kegyelet virágait.

A Városgondnokság arra kéri a temetőkbe látogatókat, hogy aki teheti, gyalogosan vagy tömegközlekedési eszközzel érkezzen.

A méltó és kegyelet teljes megemlékezés és a látogatók nyugalma, biztonsága érdekében – az esetleges üzemzavarok elhárításán kívül – a temetőkertekben tilos a vállalkozásszerű munkavégzés október 28-a és november 3-a között.

Vezető képünk illusztráció!

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-kegyeleti-idoszakban-is-figyeljunk-a-biztonsagra-3358815/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában