lomtárból lett újjá

2019.10.06. 07:10

Elkészült a pátkai iskola új tornaszobája

Péntek este átadták a faluban kialakított új tornaszobát, amely a önkormányzat régi hivatali épületében kapott helyet. A felújítás költségeit jótékonysági eseményeken adták össze a pátkaiak.

Borsányi Bea

Az egyházi iskola eddigi tornaszobáját az osztályok számának növekedése miatt osztályteremmé alakították át, így a gyerekek – azonfelül, hogy az udvarra kényszerültek testnevelésórákon – kimaradtak bizonyos mozgásformákból. A szülők határozták el, lehetőséget keresnek egy új tornaszoba kialakítására. Végül kicsivel több mint 1,1 millió forint jött össze a reformátusok által működtetett iskola felújításához, amihez a pátkai önkormányzat 150 ezer forinttal járult hozzá. A helyszínt is az önkormányzat szolgáltatta a korábbi polgármesteri hivatal épületében, amely lomtárként funkcionált, amióta a hivatal átköltözött a szomszédságában található Ivánka-kúriába. A Vak Bottyán téri épületben sikerült némi felújítással, illetve egy alapos nagytakarítással kulturált körülményeket kialakítani: a tornaszoba mellett egy öltöző és egy szertár is helyet kapott, a vizesblokk ismét használhatóvá vált. A diákok hétfőtől már a teremben tornázhatnak. A szülőknek a pénteki átadót követően egy kellemes klubdélután keretében mondott köszönetet a Református Általános Iskola.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában