A Hold fényét fej- és zseblámpák támogatták

2019.10.12. 07:25

Éjszakai tájékozódás – Akadályversenyen a Székesfehérvári Diáktanács tagjai

Mintegy száz diáktól zsongott pénteken a Sóstó Természetvédelmi Terület. Ahogy a Nap lement, ők nekivágtak.

Majer Tamás

Több mint egy tucat csapat vett részt a bátorsági és ügyességi próbákon Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Nem valamiféle titkos éjjeli akció volt ez, mint az ifjúsági regényekben, nem Boka, Csónakos és Nemecsek vágott neki, nem is Bütyök és Tutajos. A hangulat ettől függetlenül klassz, kalandra csábító volt a Székesfehérvári Diáktanács éjszakai akadályversenyén a Sóstón.

Több mint egy tucat csapat vett részt a bátorsági és ügyességi próbákon
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A bátorsági és ügyességi próbákon több mint egy tucat, ötfős kamaszcsapat indult uccu neki a Sóstó Északi-tavának. A Hold fényét a fejlámpák és a zseblámpák támogatták. Mészáros Attila alpolgármester bocsátotta útjára a csapatokat, óvó szóval hívta fel a figyelmüket, vigyázzanak egymásra, legfőképpen a bürü hidakon. Csete Gábortól, a Városgondnokság természetvédelmi referensétől megtudtuk, még napközben kijelölték az útvonalakat, a 11 állomást, amely mindegyikén, plusz a fontosabb elagázásoknál is elemlámpás felnőttek, Diáktanács-tagok strázsáltak.

 

Mészáros Attila lapunknak felidézte, az elmúlt években, még a régi Sóstón is többször megrendezték ezt az éjszaki tájékozódási versenyt. Hiszen este nappal nem tapasztalható csodákat rejt magában a Sóstó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában