Keszler László immáron nemcsak tökkirály

2019.10.13. 15:36

A Velencei-tavon debütált a tökcsónak

Látványos programot eszelt ki az idei évi versenyeken megmérettetett óriástökök számára Keszler László, gárdonyi tökkirály. Két bátor barátjával együtt a Velencei-tó vízére bocsátotta a csónakká avanzsált narancssárga terméseket. Nagy sikere volt a Kárpát-medence első ilyen típusú rendezvényének.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A gárdonyi tökkirály, Keszler László, két töktermesztő barátjával, Kavecz Attilával és Horváth Balázzsal együtt nagy fába – vagyis inkább egészen más fajta növénybe – vágta a fejszéjét vasárnap: az idei legnagyobb termésüket kivájták és vízre bocsátották. Sőt mi több, a Tóparty strandon maguk is beleszálltak a különleges vízi alkalmatosságba.

 

Nálunk, a Kárpát-medencében egy merőben szokatlan felhasználási módja ez az óriástöknek, de Keszler Laci szerint a nyugati világban, ahol az óriástök termesztést amúgy is magas szinten űzik, bizony gyakoriak a hasonló látványos versenyek. A srácok tökkalóznak öltözve vidították a népet a Velencei-tó partján, amely szép számban volt kíváncsi erre a különleges programra. László azonban már előre készült, ő ugyanis nem holmi egyszerű tökcsónakot faragott – olyan berendezést szerelt rá, amellyel gyakorlatilag elektromos csónakká alakította a tököt.

[video width="720" height="720" mp4="https://www.feol.hu/wp-content/uploads/2019/10/QUIK20191013133805.mp4"][/video]

- Somorai Péter segítségével oldottuk meg a technikai feltételeket, így az én elektromos tököm már szombaton elkészült. A másik kettőt a strandon faragtuk ki a délelőtt folyamán, néhány óra leforgása alatt – mesélték a töktermesztők, akiknek nagy bátorság kellett ahhoz, hogy vízre szálljanak a meglehetősen instabil növénycsónakokkal. László 374 és fél kilós, Attila 274 kilós tökkel érkezett a versenyre, de Horváth Balázs csónakja is közel 200 kilós „apróságból” készült. László azt reméli – mondta már a fárasztó vízre szállás után -, hogy jövőre még több töktermesztő eljön, hogy ezzel a záróprogrammal tegyenek pontot az éves versenyzés végére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában