sült csirke, zene, jó hangulat

2019.10.02. 07:45

A legrégebbi házasok köszöntéséről is szólt a verebi idősek napja

„Olyan fiatal vagy, mint önbizalmad, olyan öreg, mint félelmeid.” Douglas MacArthur, mind a két világháborút megjárt amerikai tábornok ezen szavai is elhangzottak a köszöntőbeszédben az Idősek napja alakalmából rendezett esten Vereben.

Borsányi Bea

Az esten köszöntötték Kerekes Gábort és nejét, akik 60 évvel ezelőtt házasodtak össze Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává, Vereben pedig a kezdetektől ünneplik az időseket. És nem azért, mert ez kötelező lenne.

Ahogy azt Kurcz Mária, polgármester elmondta, az idős emberek komoly értéket jelentenek a társadalomnak. „Ha bármilyen problémám van, nem pszichológushoz megyek, hanem felkeresem az egyik idős barátomat, barátnőmet: mindenre van frappáns megoldásuk. Kár lenne, ha kárba veszne a hatalmas tudásuk, tapasztalatuk. Az idősek az elmúlt években sokat változtak, sokszor szerencsére még 70-80 évesen is aktívak, rendben tartják a házukat, a környezetüket”, jegyezte meg Kurcz Mária, aki idén sem érkezett üres kézzel: az idős vendégeket az önkormányzat ezúttal egy üveg helyi kézműves tökmagolajjal ajándékozta meg a művelődési házban.

Az esten köszöntötték Kerekes Gábort és nejét, akik 60 évvel ezelőtt házasodtak össze
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A falu kemencéjében készült vacsorával összekötött zenés esten felléptek a verebi Dalosajkúak, a pátkai Jómadarak és a pázmándi Dalkör. A műsor előtt idén is köszöntötték a falu legrégebbi házasait, akik 60 évvel ezelőtt esküdtek örök hűséget egymásnak. Kerekes Gábor és neje ott volt az Idősek Napi rendezvényen is, Szabó Lászlót és nejét, valamint Gregus Lászlót és nejét, akik nem vettek részt az eseményen, a polgármester asszony hétfőn otthonaikban köszöntötte és adta át részükre az ajándékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában