Emléktáblák kiválóknak

2019.09.21. 07:35

Utolsó közgyűlését tartotta Fehérvár 2014 és 2019 októbere között szolgáló képviselő-testülete

Hacsak nem jön közbe rendkívüli, úgy utolsó közgyűlését tartotta pénteken Székesfehérvár 2014 és 2019 októbere között szolgáló képviselő-testülete.

Majer Tamás

2019.09.20. Székesfehérvári városi közgyűlés utolsó ülése. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az élet nem áll meg. A testület megindította a déli összekötő út első közbeszerzési eljárását: új út épül a város déli és központi része között. Döntés született egy másik grandiózus vállalkozásról is: november végéig 11,3 hektár földterületen több mint 118 ezer fát ültet el a város! Egy, a választási eljárást érintő jogszabályalkotási kezdeményezést is megszavazott a közgyűlés: – Jelentené ez azt, hogy amikor valaki jelöltté válik, egy nyilatkozatban írja le, áll-e bármilyen eltiltás (például cégvezetéstől való eltiltás) vagy büntetőeljárás alatt, van-e köztartozása – fejtette ki Molnár Tamás önkormányzati képviselő.

But Sándor (balra) elbúcsúzott
képviselőtársaitól Fotó: NN

A fehérvári képviselők két fontos emléktábla mellett is letették a garast. Így a város támogatja egy köztéri alkotás megszületését Áron Nagy Lajos festőművész, rajzpedagógus tiszteletére, amelyet várhatóan 2020 tavaszán helyeznek el a már nevét viselő téren. Október 23-án pedig, az önkormányzat egyetértése mellett, Skorka Károly újságíró előtt tisztelgő emléktábla kerülhet föl lapunk szerkesztőségének Ady Endre utcai műemlék épületére. Skorka Károly az 1956-os forradalom és szabadságharc idején nemzeti érzelmű újságot indított a városban. Nos, börtönben lelte halálát…

 

Más: But Sándor az egyetlen a jelenlegi önkormányzati képviselők közül, aki semmilyen formában sincs az októberi választások jelöltjei között.

– Nagy megtiszteltetés volt, hogy önökkel együtt, ebben az öt évben, Székesfehérvár városáért dolgozhattam – búcsúzott az egykori katona.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában