Szeptember folyamán elkezdődhetnek a munkák

2019.09.08. 14:30

Öt kilométer új aszfaltos út Pusztaszabolcson

A képviselő-testület rendkívüli ülésen döntött az aszfaltozásról.

Sági Zoltán

Mint ismeretes, a kormány nemrégiben hozzájárult a település 250 milliós hitelfelvételéhez, amely döntés így az előkészített fejlesztésekhez, a közel 5 kilométer úthossz aszfaltozásához szükséges 223 millió forint pénzügyi fedezetet is biztosította – a felsőcikolai vízhálózat építésének önkormányzati költségein túl. A képviselő-testület csütörtöki ülésén az útfelújítások előzetesen elkészített terveire beérkezett közbeszerzési ajánlatok bontása történt meg, amelyek közül a testület a legalacsonyabb közbeszerzési ajánlat elfogadásáról döntött.

Az útfelújítások hátteréről szólva Csányi Kálmán polgármester elmondta, az előkészítő tanácskozások során, még decemberben a testület azokat az útszakaszokat jelölte ki tervezésre, amelyeket a leggyakrabban használnak az autók. Ezek között van a Mátyás király utca középiskola és a Manóvár Óvoda utcája közötti szakasza, a Széchenyi utca Sváb-völgyi árok és a Manóvár Óvoda utcája közötti szakasza, a Szilágyi Erzsébet utca egy szakasza, valamint az Ady Endre utca és a Deák Ferenc utca.

Az ajánlatbontás után látható: a betervezett szakaszokra elegendő lesz a hitel. Szeptember folyamán elkezdődhetnek a munkák, hogy a kezdéstől számított 59 napon belül szilárd burkolat kerüljön a fenti útszakaszokra is.

 

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában