családi nap

2019.09.04. 07:30

Nyárbúcsúztatót tartottak Ráckeresztúron, jótékonysággal

Élettel telt meg a település központjában található tornacsarnok és környéke. Radócz Barna szervezésében vidám családi napon vehettek részt az érdeklődők.

Gajdó Ágnes

Lufibohóc is szórakoztatta a közönséget Fotó: Dienesné Zsebi Regina

Milyen jó, hogy élnek olyan lelkes, tettre kész emberek egy településen, akik időt, pénzt, energiát nem sajnálva szeretnének a közösségért tenni! Radócz Barna ilyen. Hivatásos katonaként dolgozik, de szabadidejében örömmel talál ki programokat a ráckeresztúriaknak. Idén márciusban jótékonysági futást, május elsején duatlonnal egybekötött főzőversenyt szervezett. Kreatív ötletei sokak tetszését elnyerték, s ami a szórakozás mellett fontos, mindezt határozott céllal teszi: a község szépítésére ajánlja föl a nevezési díjakból befolyt összeget.

A nyárbúcsúztatóra Barna igazán színes, politika- és kampánymentes programmal készült. A főző- és pálinkaverseny mellett a darts és a pingpong kedvelői sem unatkoztak. Fellépett a Mákvirág Táncegyesület s a Baracskai Dráma Klub, utóbbiak a Sissi című előadásukból mutattak be részletet. A Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai Tapoti Rita matematikatanárral az élükön a Gyógyítsd meg a Földet című slágert énekelték. Falmann Regina mint lufibohóc szórakoztatta a közönséget, Herkli Istvánné Marika és az óvodai dolgozók csapata kézműves foglalkozást tartott, a játékárus héliumos lufikkal kedveskedett a gyerekeknek. Kozocsáné Nyerges Zsuzsa csillámtetoválást varázsolt, Baki Ildikóék büfét nyitottak, és természetesen a vattacukor, a fagylalt és a kakasos nyalóka sem maradt ki a kínálatból. Szász Lászlóné Zsuzsa festményeiből az iskola aulájában nyílt alkalmi kiállítás. A legnagyobb sikert tán a fiúk vizespóló-versenye aratta, amelyet kifejezetten a hölgyeknek ajánlottak.

Lufibohóc is szórakoztatta a közönséget
Fotó: Dienesné Zsebi Regina

A csülökfőző versenyt a Lukács család nyerte, Viki néni nagyon kitett magáért. A címvédő Kis csipet csapattól ő vehette át a vándorfakanalat, amit a következő főzőversenyig birtokolhat. A második díjat a zsűri Vigh Attilának és családjának ítélte, harmadik lett a pedagógusok csapata Izsák Gábor történelemtanár vezetésével. Különdíjat kapott a Zizi Labor elnevezésű társaság és a Mákvirág Tánccsoport Egyesület. Egyetlen résztvevő sem távozott üres kézzel: Szabó Attila zsűritagtól könyvet, a szervezőtől emléklapot vehetett át a Kis csipet csapat, az Őszirózsa Nyugdíjas Klub, Szokoli Lászlóné és a Pitypang csapat.

A pálinkaversenyen is háromtagú bíráló bizottság ítélt, melynek elnöki tisztét a százhalombattai Szabó Attila látta el, Daradics Zoltán és Szabó Gyula segített a döntésben. Tizennyolc nedűvel neveztek, melyek közül igen nehezen választották ki a legízletesebbet. Irsai olivér szőlőből főzött pálinkával Radócz József lett az első, ugyancsak szőlőpálinkával lett második Forrás Ferenc, a harmadik díjat Burlovics Sándor nyerte el cseresznyepálinkájával. Különdíjat érdemelt a Nagyhegyesről érkezett Prém Ferenc, aki különleges fűszeres pálinkát készített, almapálinkát ágyazott be szilvával, mazsolával, fahéjjal.

A nyolcvanegyezer forintnyi bevételről Radócz Barna elmondta, hogy a rendezvényen résztvevők döntése alapján járdaépítésre fordítják. A részletekről a későbbiekben egyeztet a polgármesterrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában