három egyetem lajstroma

2019.09.05. 07:10

Már 1700 hallgató tanul Fehérváron

A 2019-2020-as tanévben Fehérvár három egyetemén, ha nem is szuper pontosan, de hozzávetőleg 1700 hallgató fülel. Félszáz diák elsős, tíz százalékkal több, mint tavaly.

Majer Tamás

A színházban tartották a tanévnyitót Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

Székesfehérvár három egyeteme közül persze egyik sem kizárólag a koronázóvárosban működik, de ez inkább jó, mint rossz.

Lajstrom: a Budapesti Corvinus, a Kodolányi János és az Óbudai Egyetem palléroz­za a hallgatókat Fehérváron.

A Vörösmarty Színházban megrendezett egyetemi tanévnyitón Székesfehérvár nevében Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a hallgatókat.

Lánczi András, a Corvinus rektora kitért arra, hogy hozzájuk 300 diák iratkozott be az idei tanévre, s büszkén vállalt dicsekvéssel szólt campusuk vadonatúj épületéről. Szavai szerint az időközben magánalapítványi fenntartású Corvinus Fehérváron legalább annyira erős képzést ad, mint a fővárosban.

Szabó Péter, a szintén magánegyetem Kodolányi rektora Székesfehérvár városát dicsérte nagy lánggal az ide most érkezők számára. Nemcsak a történelmi múltat, az élhetőséget mutatta fel értékként, de az itteni ipar erejét is. Mint mondta, ha a hallgatók jól és normálisan tanulnak, itt biztosan találnak majd megfelelő munkát.

A színházban tartották a tanévnyitót
Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

Az állami fenntartású Óbudai Egyetem rektora, Kovács Levente arra mutatott rá, hogy iskolája, illetve annak jogelődje, amely egyébként már 140 éves, mindig is gyakorlatorientált volt. Arról is beszélt – erről manapság sok szó esik –, hogy folyamatosan új szakmák, újfajta tudás, új kompetenciák szükségeltetnek a munkaerőpiacon. A ma legkeresettebb szakmák egy része tíz éve még nem is létezett.

Holl Nándor, a Székesfehérvári Hallgatói Tanács elnöke biztosította a jelenlévőket, jó, baráti hangulatú időszak vette kezdetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában