elismerés

2019.09.27. 07:10

Két érem kilencvenre – Kitüntették Takácsi Nagy Józsefet

Polgármesteri Elismerő Emlékérmet és Szent Márton Emlék­érmet vett át csütörtökön Takácsi Nagy József. A doktor 90 esztendős, ebből 57-et szolgálatban töltött!

Majer Tamás

Takácsi Nagy József 90 esztendős Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Előbbi érmet Cser-Palkovics András polgármestertől, utóbbit Altorjay Andrástól, a Magyar Orvosi Kamara városi elnökétől kapta a doyen.

Takácsi Nagy József 90 esztendős
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Takácsi Nagy József 1954-ben diplomázott, Fehérváron előbb körzeti orvosként, üzemorvosként, 1957–1993 között pedig a megyei kórház belgyógyászatán dolgozott, 1985-től mint osztályvezető főorvos. Ezután sem akasztotta szegre a sztetoszkópot, a kórház szak­ambulanciáin, az Országos Papi Otthonban és a sárbogárdi rendelőintézetben folytatta a gyógyítást.

A köszöntésen Takácsi Nagy doktor családtagok és barátok között beszélgetett a polgármesterrel és Östör Annamária egészségügyi tanácsnokkal. Elmondta, rokonságában sok orvos, gyógyszerész volt, rengeteg orvosi témájú beszélgetést fülelt ki gyermekkorában. Kiderült, rokoni szálak kötik Fehérvár legendás polgármesteréhez, Csitáry G. Emilhez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában