Ők építették a jelent

2019.09.30. 07:10

Kellemes műsor egymás társaságában a dégi idősek napján

„A mi világunkban még nem volt okostelefon, okosóra, és a GPS is másképpen működött…”, illusztrálták az évtizedek változásait a Margaréta Nyugdíjasklub tagjai.

Szanyi-Nagy Judit

Komáromi Pisti műsora alatt táncra keltek az örökifjak

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

– A mi világunk önökkel, szüleink, nagyszüleink életével, munkásságával kezdődött. Önök építették számunkra a jelent, amelyben a mi generációnk egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatja meg – köszöntötte a régebb óta fiatalokat Gárdonyi Sándorné polgármester. Hozzátette: – Feladatunk, hogy idős embertársaink számára olyan életkörülményeket biztosítsunk, amelyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet.

Ezek egyike az idősek napi rendezvény, melyet szeptember 28-án tartottak a településen. Ezen az alkalmon rendszerint fellépőkkel – ezúttal az óvodások, a Forgócska néptánccsoportok és a Margaréta Nyugdíjasklub műsorával – kedveskednek a szervezők az idősebb dégi társaknak, akik így kiszabadulhatnak a négy fal fogságából. Mindehhez egy finom ebéd és Komáromi Pisti előadóművész produkció­ja is társult.

Komáromi Pisti műsora alatt táncra keltek az örökifjak
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Az ünnepeltekről ez évben sem feledkeztek meg: a legidősebbek Vései Jánosné (1922. 03.), Magasföldi Nándorné (1922. 05.), Mezei Imréné (1924. 10.), Panyi Imréné (1926. 11.) és Rituper Pálné (1927. 05.). Két páros (Végh István és Somogyi Mária, Nagy József és Tonka Mária Erzsébet) az ötvenedik, másik két páros (Horváth György és Arany Verona Anna, Zrinyi Ferenc és Hende Molnár Ida Katalin) a hatvanadik házassági évfordulójukat ünneplik idén. Nyolcvanadik születésnapja alkalmából Dániel Gézánét köszöntötték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában