vasárnap ünnepelnek

2019.09.05. 07:02

Huszonöt éves a fehérvári természetjáró egyesület

Megalakulásának 25. évét ünnepli a székesfehérvári Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület. Az ünnepségre szeptember 8-án 9 órától kerül sor a Sóstó Látogatóközpontban. A rendezvény díszvendége lesz Thúróczi Lajos, a Magyar Természetjáró Szövetség tiszteletbeli elnöke.

FMH

A Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület, amely mindig is egy közösség volt, 1994-ben alakult meg a Videoton SC természetjáró szakosztályából, és mind a mai napig működik. Sokféle programot szerveznek, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Kialakultak a kis-, közepes- és nagytalpú túrák, amelyek a gyaloglás hosszát, illetve nehézségét jelölik. Akinek ez nem elég, mehet vizes túrára, kerékpározni, külföldi buszos kirándulásra, vagy lazább városnéző programra, a kihívást kedvelők pedig teljesítménytúrára. A Gyöngyvirág TE évente négy teljesítménytúrát szervez: kettőt a Velencei-hegységben, egyet-­egyet pedig a Vértesben és a Visegrádi-hegységben. A legnépszerűbb program a Tavaszköszöntő- és Nyuszitúra, amely Húsvét környékén kerül megrendezésre. A túravezetők teljesen önkéntes alapon szervezik a programokat minden hétvégére. Időt, energiát nem kímélve találják ki a túrákat, és vezetik azokat.

A vasárnapi ünnepségre a Sóstó Látogatóközpontban várják a résztvevőket. Az előadóteremben 9 órakor vetítéssel tekintenek vissza az elmúlt 25 évre, majd ezután elismeréseket adnak át. Kiállítás is készül, ahol a tagok elismeréseit, kitüntetéseit lehet majd megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában