megújult ovik

2019.09.03. 07:00

Szebb környezetbe érkezhetnek a lurkók Székesfehérváron

Piros csempe, zöld törölköző, csillogó-villogó új felületek fogadták a kicsiket a Tóvárosi Óvoda vizesblokkjaiban az új nevelési év első napján. A Hosszúsétatéri tagintézményben is komoly felújítások zajlottak a nyáron – ezeket vette szemügyre Mészáros Attila alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője hétfőn.

S. Töttő Rita

Tóth Ildikó és Mészáros Attila együtt nézték meg a nyáron történt felújítások eredményét Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az Ybl Miklós Intézményfelújítási program keretében elvégzett munkálatokat vette szemügyre hétfőn délelőtt Mészáros Attila alpolgármester, az 5. választókörzet önkormányzati képviselője. Az új nevelési év első napján a Tóvárosi Óvodában tartott bejárást, ahol elmondta: sok és hasznos felújítás történt itt, valamint annak tagintézményében, a Hosszúsétatéri Óvodában. Összesen több mint 47 millió forintot költöttek idén nyáron a két tagintézmény megszépítésére. A Tóvárosi tagóvodában mind a három vizesblokkot felújították a padlótól a tetőig – lecserélték a szaniterárukat, a burkolatokat, csempéket egyaránt. Tóth Ildikó, az óvoda megbízott vezetője hozzáfűzte: átlagosan 140 gyerek használja a mosdókat, akiknek a második otthona ez az ovi, ezért nem mindegy, milyen környezetbe érkeznek.

Tóth Ildikó és Mészáros Attila együtt nézték meg a nyáron történt felújítások eredményét
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Régi igény volt ez már az óvoda részéről, ezért nagy öröm, hogy megújulhatott, így ma már új környezetben moshatnak kezet, fogat a gyerekek – fogalmazott Mészáros Attila, hozzátéve, hogy két éve a nyílászárócserék történtek meg, az idei évben pedig a Széphő tervei alapján elkészült a fűtés korszerűsítése – a régi vasradiátorokat lecserélték, és termosztáttal ellátott fűtésrendszerek kerültek a helyükre. Így optimalizálni tudja az intézmény a fűtés mennyiségét a szükséges időszakban. Ez a két munka egyenként 17 és fél millió forint volt, így a Tóvárosi óvoda beruházásaira 35 millió forintot költöttek idén. A Hosszúsétatéri Óvoda csoportszobáiban pedig most 25 nyílászárót cseréltek ki, továbbá voltak villanyszerelési munkák, illetve pótolták a csoportszobák előtti járdafelületet és cserélték a veszélyes részeket.

– Az elmúlt kilenc évben több mint 130 milliót költöttünk összesen a két óvodára, de ha hozzávesszük a bölcsődét és az iskolát is a körzetben, akkor ez az összeg meghaladja a 350 millió forintot – emelte ki az alpolgármester, aki a támogatásokat megköszönte a város polgármesterének és közgyűlésének, a segítő szándékot pedig annak a mintegy hatvan önkéntesnek, akik múlt héten két napon keresztül festették a Hosszúsétatéri Óvoda 280 méter hosszú kerítését, illetve vasárnap rendbe tették a környékét, hogy hétfőn reggel a gyerekek szebb környezetbe érkezhessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában