Ercsi

2019.09.20. 13:30

Elkészül-e időben a Duna-part?

Az önkormányzat uniós forrásból nyert pénzt a Duna-part rekonstrukciójára. Az átadót szeptember elejére tervezték, de ez meghiúsult.

Bokros Judit

A mederkotrást végző munkagép a mentési akcióban Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Többször írtunk arról, hogy a város jelentős összeget (250 millió forint) nyert egy, a helyiek jobb szabad­idő-eltöltési lehetőségeit, illetve a turizmus fellendítését szolgáló projektre. A Duna-part rekonstrukciója során egyebek mellett futóösvény, kerékpáros-pihenő, mezítlábas park készül, s felújítják a Csónakházat is. A munkát pár hónapja kezdte el a kivitelező, s akkor az átadót a szeptember eleji Eötvös-napokra tervezték. Végül nem így alakult.

Győri Máté polgármester úgy nyilatkozott: komolyan vették a felajánlást, hogy a kivitelező a szeptember 30-i végleges határidő előtt befejezi a projektet.

Ehhez igazodva szervezték a programokat, ám a munka időközben egy-másfél hónapra megállt, ígéretek hangzottak el. A polgármester fölvette a kapcsolatot a fővállalkozóval, majd találkozóra került sor a műszaki ellenőr, az önkormányzat és a kivitelező képviselői között. Utóbbi ígérete szerint nagyobb erőkkel vonulnak föl, s úgy tűnik, ez meg is történt. A város részéről ragaszkodnak ahhoz is, hogy minden az eredetileg meghatározott, jó minőségben készüljön el.

Ha a munkálatokat a szerződéses határidő végéig sem fejezik be, akkor a kivitelezőnek kötbért kell fizetnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában