Indulhat már a csapat

2019.09.19. 07:00

Az új mohai kerékpárúton könnyen elérhető a megyeszékhely

A település most zárja pályázatait. A múlt héten a szociális ellátásban dolgozók felújított épületbe költözhettek, tegnap délután pedig a kerékpárutat adták át hivatalosan is a forgalomnak.

Palocsai Jenő

Az átadott kerékpárút része lesz a megye nagy, északnyugati kerékpárút-körének Fotó: Nagy Norbert

Moha nyugati oldalán gyülekeztek az ünnepélyes átadás szereplői. A megjelenteket Kovács Sándorné polgármester köszöntötte, külön kiemelve a szomszéd település, Sárkeresztes első emberét, Krähling Jánost, valamit a Fejér megyei kormányhivatalt képviselő Németh Róbertet.

Moha az útnak köszönhetően még inkább a vérkeringés része lesz

A hivatalos köszöntő után Balogh Emese a Biciklisindulót szavalta el, majd Kovács Sándorné ismertette a kerékpárút születésének körülményeit. Mint elmondta, 2016-ban adták be a pályázatot és 2017-ben el is fogadták, így állhatott neki a település a több mint 96 millió forintos fejlesztésnek. A Dózsa utca és a 8202-es út között feszülő út része a készülő nagy körnek, amely teljesen be- és átkerekezhetővé teszi a megye északnyugati részét.

A polgármester szerint nagyon sokat javít a lakosok bejárásán az út, hiszen lényegesen rövidebb erre menni dolgozni, bevásárolni a megyeszékhelyre, mint a 81-es felé. De nemcsak ez az előnye az elkészült útnak, ugyanis az első tapasztalatok azt mutatják, meglepően sok kerékpáros halad keresztül Mohán kerékpárral, mióta elkészült ez a szakasz.

Az átadott kerékpárút része lesz a megye nagy, északnyugati kerékpárút-körének Fotó: Nagy Norbert

A faluvezető köszönetet mondott a kivitelező cégnek, a pályázatírónak, a megyei közgyűlésnek és természetesen a kormánynak, hogy lehetővé tették a kis települések számára is, hogy ilyen jelentős forrásokat használjanak fel fejlesztéseik során. Erre jó példa Moha, ahol csak az elmúlt ciklusban több mint 210 millió forintot fordíthattak fejlesztésre.

A díszvendégek sorában ott volt Krähling János is, aki rövid beszédében úgy fogalmazott, hogy kétszeresen is irigykedik Mohára. Nemcsak azért, mert Sárkeresztesnek nincs kerékpáros összeköttetése Fehérvárral, hanem azért is, mert Moha háromszor annyi fejlesztési pénzt nyert el, mint Keresztes.

Németh Róbert a kormányhivatal részéről arról beszélt, hogy az útnak köszönhetően Moha még inkább a vérkeringés részévé válik.

A szalagátvágás előtt Badi Virág énekelt és Illés Ilona mondott verset, a címe beszédes: Tenni a jóért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában