Az életkor érték

2019.09.28. 07:20

A lakókat köszöntötték a Szárazréti Idősek Otthonában

Az Idősek Világnapján az átmeneti és az állandó lakókat köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény szárazréti Idősek Otthonában.

Borsányi Bea

Az otthon lakói lelkesen tapsoltak, sőt helyenként együtt is énekeltek a fellépőkkel Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Török Tünde, az intézmény általános igazgatóhelyettese elmondta, a Farkasvermi úti otthonnak jelenleg 87 átmeneti, illetve tartós lakója van, közöttük olyanok is, akik elmúltak 90 évesek. Az otthonban egyébként nemcsak az Idősek Világnapját, de szinte minden jeles világi és egyházi ünnepet megtartanak. „Nagyon fontos felhívni a társadalom figyelmét arra, hogy az idősekre vigyázzanak és becsüljék meg őket, mert a tőlük kapott szeretet és elfogadás a fiatalabb generációk számára sokat jelent. Ezen a világnapon ez az üzenet különösen erőteljes” – tette hozzá az igazgatóhelyettes.

Szigli István, a terület képviselője kiemelte, a gondozottak nem önszántukból kerültek a Farkasvermi útra, többen állandó ápolásra szorulnak, míg mások családjukat elvesztve maradtak magukra. Fontos, hogy az évben ne csak ezen az egy napon gondoljunk rájuk.

Az otthon lakói lelkesen tapsoltak, sőt helyenként együtt is énekeltek a fellépőkkel
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Ennek érdekében a szárazréti intézményben jelentős, mintegy 200 millió forintos fejlesztés várható, amelynek köszönhetően többek között szigetelésre kerül a tető, valamint megújítják a gépészetet is.

Péntek délelőtt az otthon lakói együtt énekeltek a fellépő nyugdíjaskórussal, és mosolyogva, nagy szeretettel fogadták a kis óvodások műsorát és lakótársuk szavalatát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában