a Velencei-tó közepén

2019.09.04. 07:25

A természet segítségével – Megnyílt a 13. Nemzetközi Velencei-tavi Symposion

Tizenharmadik alkalommal nyílt meg a Nemzetközi Velencei-tavi Symposion a volt Úttörő-szigeten. Izgalmas természet- és tájművészeti alkotások készülnek idén is.

S. Töttő Rita

A művésztelep a Velencei-tó közepén, egy kis szigeten kapott helyet idén is Fotó: Igari Balázs/Fejér Megyei Hírlap

Péter Ágnes képzőművész vezetésével idén is megrendezik a Nemzetközi Velencei-tavi Symposiont, mégpedig a szokásos különleges helyszínen – a Velencei-tó közepén, az egykor mesterségesen kialakított Velencei-szigeten, a volt Úttörő-szigeten. Idén augusztus utolsó hetében immár 13. alkalommal gyűltek össze az alkotók – mesterek és tanítványok –, hogy elkészítsék természet- és tájművészeti alkotásaikat, melyeket később az érdeklődők meg is tekinthetnek majd a kanyargós ösvényeken, tisztásokon, tóparton.

A művésztelep a Velencei-tó közepén, egy kis szigeten kapott helyet idén is
Fotó: Igari Balázs/Fejér Megyei Hírlap

A szervezők üdvözlőszövegében, a bejáratnál ez áll: „Ez a lakatlan sziget … ad helyet számos hazai és a világ más pontjáról érkező művész természettel összhangban pulzáló alkotásainak. Néhány időt­álló anyagon kívül az alkotók javarészt a szigeten található anyagokkal dolgoznak. Beavatkozásaikkal nem zavarják a természet rendjét, a művek egyszer csak visszakerülnek a természet körforgásába.” A természetművészet mesterei szeptember 6-ig ténykednek a Symposion szigeten, ahol majd egy záróünnepség keretében mutatják be elkészült alkotásaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában