Volt ott minden, ami szilva

2019.09.16. 07:25

A nap egyetlen gyümölcs körül forgott Magyaralmáson

Szilvalekvárfőzéssel, pálinkamustrával és szilvával töltött süteményekkel ünnepelték a Gasztronapot a község polgárai. Nemcsak játékos elfoglaltság volt ez, hanem szoros verseny is, ahol apró különbségek hozták a nagy eredményeket.

Palocsai Jenő

Imrus és Sári vidám és energikus példa arra, hogy a fiatalokat is meg lehet mozgatni, szólítani Fotó: PJD

A friss, hamvas héjú szilva bűvöletében telt a nap a Faluház körül. Már reggel hétkor megkapták a mindenre elszánt csapatok a 10-10 kiló szilvát. Hamarosan fel is lobbant a láng az üstök alatt, hiszen szorított az idő.

Imrus és Sári vidám és energikus példa arra, hogy a fiatalokat is
meg lehet mozgatni, szólítani Fotó: PJD

A pálinkamustra résztvevői kicsit könnyebb helyzetben voltak. Egyrészt nekik nem kellett helyben főzni, másrészt vihettek más gyümölcsből készült párlatokat is. Több mint harminc minta jött össze, amit egy testvérpár, a szári szeszfőzdéből érkező Papp Anna és János bíráltak. Az első helyen Tóth Zsolt Irsai szőlőpálinkája végzett.

Lánya, Tóth Virág a szilvás süteményben remekelt, míg a lekvárfőzésben a zsűri ítélete alapján az Agrár Zrt 2. számú csapata bizonyult a legjobbnak.

Varga Leonóra polgármester az összefogást emelte ki az eredményhirdetést követően. Örült, hogy a közösség ilyen jól érezte magát az egész napos rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában