ünnepre hangolódva

2019.08.19. 07:10

Színes kavalkád várt megyeszerte

Az ünnepre készülődés forgatagában sem maradhattak el a bográcsillatú térségi közösségi napok, ezekből válogattunk hát.

Sági Zoltán, V. Varga József

A tekintetes zsűri, Gál József (j) és Mihály Csaba jó tanácsokkal is szolgált a csapatoknak Úrhidán Fotó: V. Varga József

Faluebéd és Virágos Tácért díjak

A sportpályán az alkalomra verbuválódott focicsapatok a falunapi vándorkupáért mérkőztek szombaton, a jónép veteránautók és veteránmotorok között álmélkodhatott. A táci önkormányzat pontban délben a közös faluebéden kívánt jó étvágyat kicsinek és nagynak egyaránt, a Virágos Tácért díjakat Horváth Tamás polgármester adta át. A délutáni színpadi műsorok mindenki kedvét szolgálták: dalosok (Sóstó Dalkör, Szivárvány Népdalkör) és táncosok (Happy Girls, Happiness) váltották egymást, koncertezett a Stolen Beat, és Trabarna (Lorán Barnabás) nevettetett. Kaczor Feri mulatós egyvelegét szikrázó tűzijáték követte, az utcabálon Rupp István húzta.

Úrhida-napok minden földi jóval

Már a körforgalomnál molinó jelezte, falunap van ma „a mi utcánkban”. Focitornával, csülökfesztivállal, ünnepélyes útátadással, kistérségi nyugdíjas-találkozóval, néptánccal, koncertekkel és pályabállal.

A 27. Úrhida-napok „nulladik estéjén” klasszikus magyar rock szólt a szabadidőparkban. Szombaton kispályás focitornával nyitottak, de a 14. Csülökfesztivál különítményei is eleget tettek a főzés-sütés megkerülhetetlen első szabályának, praktikusan: Gyújtsd meg a tüzet!

A tekintetes zsűri, Gál József (j) és Mihály Csaba jó tanácsokkal is
szolgált a csapatoknak Úrhidán Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A környezettudatos össznépi főzőcske, a príma ebéddel megkoronázva némiképp felemásra sikeredett: a műanyagkavalkádban azért már megjelent alternatívaként a cukornádtányér és a repohár. Az ötletgazda Lippai Kittinek és Kecskés Timinek, no meg Bognár József polgármesternek e témában akad még tennivalója. Azt viszont örömmel jelenthetjük: a kondérokban csak egy-egy csont és a merőkanál maradt. Veteránautók seregszemléztek, a gyerekek önfeledten „óriáscsúszdáztak”, műsort adtak a nyugdíjasklubok, az Ikarus és a Zorba néptáncegyüttes táncosai fergetegesen ropták. Színpadra léptek az Úrhida Községért cím friss díjazottjai, az Úrhidai

Táncimádók, este pedig a Unique együttes koncertezett és A Két Zsivány mulattatott.

Hat iváncsai kapott elismerést

A nagyközség falunapi programjait a hosszú hétvége első két napján rendezték meg. Az éjszakai kalandtúrát követően, augusztus 17-én délelőtt a Légy jó mindhalálig zenés feldolgozását láthatták az éber érdeklődők. Szombaton este a főtéren két koncert is volt, a napot retró diszkó zárta. A vasárnap a főtéren Rubint Rékával közös tornával indult, eközben a főzőversenyre 22 csapat nevezett. Vasárnap 17 órakor megáldották a kenyeret, majd Molnár Tibor polgármester megköszönte mindazok munkáját, akik hozzájárulásával Iváncsa minden lakójának otthona és büszkesége lehet. Hat iváncsai kapott elismerő díjat, végül az Iváncsáért Közalapítvány köszöntötte az elmúlt év újszülöttjeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában