fontos és bőséges látnivaló

2019.08.19. 15:00

Jobku és Dzsevu újra színre lépett

A szombat óta zajló Koronázási Ünnepi Játékok egyik legszórakoztatóbb és legtartalmasabb műsorszáma az akrobatikus történelem-óra-színház.

Bokros Judit

Királyi szórakozás jutott az aprónépnek is Fotó: Nagy Norbert

A Királyi Napok fontos és bőséges látnivalót, műsort, foglalkozást kínáló része a Koronázási Ünnepi Játékok, amely három napon keresztül zajlik a belvárosban.

A Fő utcán járva, a Városház téren és a Zichy ligetben a középkorba csöppenhetünk vissza a hagyományőrző csoportoknak, az utcaszínházi produkcióknak, a vásári életképeknek köszönhetően.

A gyerekek interaktív foglalkozásokba kapcsolódhatnak be, a hagyományőrzők táborában pedig a korabeli harcmodorral is ismerkedni lehet.

Királyi szórakozás jutott az aprónépnek
is Fotó: Nagy Norbert

A programkínálatban érdemes figyelni a Jobku és Dzsevu akrobatikus történelemóra-színháza névre hallgató produkciót, amely minden évben a szertartásjátékban koronázott uralkodóhoz és annak korához kapcsolódik. Csak éppen, itt újra és újra humoros formában, a vásári komédiákat idéző stílusban, a történelmi tényekből kiindulva, ám jó adag fantáziával megspékelve tudhatunk meg ezt-azt – most éppen IV. Béláról. A mulatságosan akrobatikus elemekkel tűzdelt előadás írója, rendezője és szereplője Egger Géza (Jobku) és Lábodi Ádám (Dzsevu), akiknek összeszokott párosa szinte folyamatos kacagásra készteti a nézőket, háromnegyed órán át. Ezúttal azonban egy harmadik színész kolléga, Porogi Ádám is bekapcsolódott Trinculot alakítva, így Ádám képletes lelépése után az előadás Jobku és Trinculo akrobatikus történelemóra-színházává vált. Ám Dzsevu-Ádám visszatért, s bizony, végül ő árulta el azt a titkot is, amit a fiúk körüljártak, vagyis: miért mentek haza a tatárok?

Ha tudni akarják, akkor ma 14 órától menjenek az Országzászló térre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában