Igény volt már rá

2019.08.09. 07:56

Feketén csillog a szervizút járdája a József Attila utcánál

Gyermek- és felnőtt-talpak, kutyatappancsok, de még babakocsikerekek is járnak a sima felületen.

Szanyi-Nagy Judit

Bejárás a József Attila utca megújult járdaszakaszán Fotó: PT

Megkezdődött a József Attila utca belső szervizútja mellett található járda műszaki átadás-átvételi eljárása. Ez azt jelenti, hogy a június elején megkezdett munkálatok a tervezettnél csaknem egy hónappal korábban befejeződtek – hiszen a befejezés eredeti határideje augusztus 31-e volt, tudtuk meg Lángi Judit útüzemeltetési egységvezetőtől.

A munkálatok a József Attila utcában a Skála parkoló és a Budai út közötti szakaszt, az abba bekapcsolódó aszfaltjárdákat, valamint a Kégl György utca és a Csanádi tér közötti járda felújítását takarták.

Bejárás a József Attila utca megújult járdaszakaszán Fotó: PT

Ebbe a burkolatok felújításán túl szegélycserék is tartoztak mintegy 900 folyóméteren keresztül. Az aszfaltos járdaburkolat 3300 négyzetméteren, a térkőburkolat pedig 60 négyzetméternyi területen újult meg.

A beruházás teljes mértékben önkormányzati forrásból, a székesfehérvári városgondnokság ÚT 2017–19 programjának keretében valósult meg, nem kevés összegből, bruttó 65 millió forintból.

Igény volt már rá: ezeken a szakaszokon nemcsak sok autós, de gyalogos is közlekedik nap mint nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában