„Lakhatásra” pályázhatnak

2019.08.09. 15:17

Fehérvár önkormányzata három hallgatónak biztosít helyet a pécsi Szántó Kovács János Kollégiumban

A lehetőség tehát adott, már csak pályázni kell: az adatlap és annak melléklete átvehető a Kossuth Lajos utcában, a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztályának Szociális ellátási és Gyermekvédelmi Irodája ügyfélszolgálatán, vagy letölthető a szekesfehervar.hu honlapról.

Szanyi-Nagy Judit

A megyeszékhelyen a legtöbb lakás 60 négyzetméter körül mozog, amit bérlésre kínálnak

Fotó: Shutterstock

A pályázatnak augusztus 22., csütörtök 12 óráig kell beérkeznie. Feltétel, hogy a pályázó székesfehérvári lakos és egy olyan (valamely pécsi felsőoktatási intézmény nappali tagozatos képzésére beiratkozott) hallgató legyen, akinek kollégiumi felvételi kérelmét elutasították.

Kollégiumi szoba a megyeieknek, nemcsak a Szántóban

Összesen húsz Fejér megyei fiatal elhelyezését biztosítja a Fejér Megyei Önkormányzat Pécsett. A hallgatóknak lehetőségük van arra, hogy az egyetemhez benyújtott kollégiumi pályázatukban önkormányzati kollégiumi férőhelyre is pályázzanak. Ezt a rubrikát érdemes bejelölni a dokumentumon, hiszen azoknak a sorsáról, akiket a rendes eljárásban nem vettek fel egy kollégiumba sem, az önkormányzat dönt a férőhelykiosztásnál. Az első körben felvételt nem nyert, de önkormányzati jogcímet is megjelölt hallgatók listáját az egyetem hallgatói önkormányzata várhatóan 2019 augusztusának második felében küldi meg a Fejér Megyei Önkormányzatnak, ezt követően kerül sor a férőhelyek elosztásáról szóló döntésre.

Vezető képünk: shutterstock!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában