Mesebeli világ

2019.08.20. 07:30

A megye 7 csodája: a martonvásári tavacska és angolpark

A martonvásári Brunszvik-kastély körül elterülő gyönyörű angolpark története több mint kétszáz évvel ezelőtt kezdődött.

Bokros Judit

Fotó: Pesti Tamás

Azóta is az ország legszebbjei közé tartozik, ami a csodálatos növényvilág mellett annak a kis tónak is köszönhető, amelyet a Szent László-patak vizének felduzzasztásával alakítottak ki. A tavacska közepén található szigetre híd vezet át, s nyaranta évtizedek óta itt tartják a Beethoven-kultuszhoz kötődő komolyzenei esteket. A szigeten, a szabadtéri színpad mögött áll Beethoven mellszobra.

A látogató minden évszakban belefeledkezhet a szépséges környezet nyújtotta látványba. A fák között van mocsári ciprus, páfrányfenyő, de törpe mandulásokat, tölgy-kőris ligeterdőt is telepítettek. A sétautakon járva magunk is találgathatjuk, milyen fa mellett haladunk el, de táblák is segítenek az ismeretszerzésben.

A kirándulók gyakran heverednek le egy-egy plédre a tó partján, vagy hosszan időznek a padokon, a házasulandó párok pedig szívesen fotózkodnak a romantikus környezetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában