Gratulálunk!

2019.08.28. 11:43

A Fejér megyei börtönőrök az ország legjobbjai

Leszögezhetjük, hogy a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben dolgoznak a „szakma” mesterei, hiszen ők nyerték meg a szervezet legjelentősebb szakmai versenyét.

S. Töttő Rita, Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

Fotó: Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

A legutóbb Pilisszentkereszten megrendezett, s a börtönőrök elméleti és gyakorlati felkészültségét próbára tevő megmérettetést 2009 óta kétévente szervezik meg, idén immár hatodik alkalommal.

Képzeljük el, hogy egy kiemelt, magas biztonsági kockázati besorolású fogvatartott bírósági előállítása során közúti balesethez érkeztek a fegyőrök, akik azt tapasztalták, hogy egy autó lángokban áll, két súlyos sérült pedig az autóban rekedt.

Fotó: Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

Ezzel a helyzettel találták szembe magukat a Büntetés-végrehajtás Hivatás Mestere elnevezésű kétnapos szakmai verseny résztvevői augusztus 22-én Pilisszentkereszten, ahol a gyors és szakszerű fellépésnek köszönhetően végül mindegyik előállítást végző csapat kimentette a sérülteket, majd a fogvatartottat is épségben eljuttatta a bíróságra.

A Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet csapata nyert az idei versenyen Fotó: Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

Az ehhez hasonló rendkívüli eseményekkel az életben ritkán, az országos szakmai vetélkedőn azonban rendszeresen találkoznak a verseny résztvevői. A versenyen induló fegyintézetek csapatai különböző szakterületek képviselőiből, az adott börtön legjobbjaiból álltak össze, így a biztonsági, a reintegrációs, vagy a nyilvántartási területeken dolgozók is részt vettek a versenyen.

Fotó: Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

A zsűri elsősorban nem az egyéni kvalitásokra, hanem a csapatok összteljesítményére volt kíváncsi, így a feladatok értékelésénél az együttműködés, az összhang és a közös munka minősége volt az egyik legfontosabb szempont.

Fotó: Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

A Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet büszkén jelentette be: a fehérvári, martonvásári és baracskai tagokból álló csapat kerülhetett tehát idén a dobogó legfelső fokára, őket követték másodikként a Kalocsai Fegyház és Börtön fegyőrei, a harmadik helyen pedig az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet különítménye végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában