A fiatalok ügyesen, kreatívan dolgoznak

2019.07.03. 07:10

Szőnek és varrnak is a Gyerekműhelyben

Szőnek, bőröznek, üveget is festenek, s persze varrnak a Kézművesek Házában e héten táborozó gyerekek.

Bokros Judit

Szépen alakultak a szőttesek a kis kezek szorgos munkájának köszönhetően Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

A Rác utcai házikó ismét megtelt élettel: hétfőn már aktívan folyt a munka, a gyerekek önállóan szőttek a táborvezető, Tóthné Albrecht Anikó irányításával. Tőle tudjuk, hogy a kézművestáborban minden nap más-más szakember segítségével különböző technikákat tanulhatnak meg, de a legalapvetőbb az, hogy a varrással megismerkedjenek. Nagyon fontos lenne ez, hogy a lányok a későbbiekben legalább egy gombot fel tudjanak varrni, egy szakadást ki tudjanak javítani, vagy akár maguktól is csinosítani tudják az otthonukat – tette hozzá Anikó.

Szépen alakultak a szőttesek a kis kezek szorgos munkájának köszönhetően
Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

A táborban ezen a héten tíznél több 10–14 év közötti gyerek vesz részt, s vannak közöttük visszatérők. Ha valaki ügyes, akkor nem muszáj betöltenie a 10 éves kort a jelentkezéshez.

Ottjártunkkor szépen alakultak a szőttesek, a gyerekek keze aközben is járt, miközben fél füllel felénk hallgatóztak. A fonalak színét maguk választották, ebbe senki nem szól bele, mert e tekintetben fontos a szabadság, az egyediség. A gyerekek még egyébként is nagyon ösztönösen, ügyesen választanak, a technikát pedig gyorsan tanulják. A szőttesből lehet majd kis tarisznya, telefontok vagy akár pici szőnyeg – mondta Anikó.

Kedden a fafaragással és az üvegékszer-készítéssel ismerkedhettek, szerdán varrhatnak maguknak macit vagy akár kitűzőt, csütörtökön bőrözhetnek, pénteken pedig agyagozhatnak és nemezelhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában