Egy emberöltő után újult meg

2019.07.12. 07:15

Negyvenkilenc év szolgálat után lett korszerű a csernyei művelődési ház

A nagyközség önkormányzata átadó ünnepséget tartott a felújított Béke Telepi Klub épületénél. A 49 éve épült klub kívül belül megújult két sikeres pályázatnak köszönhetően.

Palocsai Jenő

Turi Balázs polgármester köszöntötte az átadási ünnepségre összegyűlteket

Fotó: Skobrák Dénes

A külső felújítás a területfejlesztési pályázat keretéből, 31 millió forintból valósult meg. A műszaki tartalom része volt a homlokzatszigetelés, a tetőcsere, a födémszigetelés, a projektarányos akadálymentesítés, és a nyílászárócsere is.

A belső felújításnak pedig egy 19 millió forintos, humán területeket támogató pályázat nyújtott fedezetet. Az összegből a padlóburkolat-csere, az épületgépészet, a válaszfalak építése, illetve bontása valósult meg. Ahhoz, hogy valóban teljes körű legyen a felújítás, a képviselő-testület 18 millió forintot biztosított, mondta el Turi Balázs a nagyközség polgármestere.

Az épületben a jövőben a II. számú nyugdíjas klub, bibliakör, bányász hagyományőrző énekkar, valamint Bakonycsernye legnagyobb civil szervezetének, a horgász egyesületnek is itt lesz az irodája. Ezenkívül egészségmegőrző foglalkozások is színesítik a közösségi színtér napjait.

Minden négyzetmétert igyekeznek majd kihasználni, ám ennek semmi akadálya, ugyanis az érdeklődés hatalmas, így már most látszik, hogy egy igazi civil házként fog működni.

A rendezvény átadóján részt vett Vitályos Eszter európai fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár, Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Törő Gábor országgyűlési képviselő is.

Turi Balázs polgármester köszöntötte az átadási ünnepségre összegyűlteket
Fotó: Skobrák Dénes

A vezetők az udvaron az elmúlt 50 évnyi közösségi élet tiszteletére, valamint az eljövendő újabb fél évszázad sikereiben bízva díszcseresznyefát ültettek.

A szalagátvágásnál nemcsak a vezető politikusoknak jutott az olló és a megtiszteltetés, hanem Pintér Istvánnak és Nagy Józsefnek is. Ők tősgyökeres bakonycsernyei lakosok és 49 évvel ezelőtt mindketten tagjai voltak az épület falait felhúzó brigádnak.

Az ünnepi műsorban közreműködött a II. sz Nyugdíjas Klub Bányász Asszonykórusa és a Dream Team Moderntánc-csoport is. Az épületet és használóit pedig Szarka István evangélikus esperes áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában