Jubiláló nyugdíjasok

2019.07.19. 14:15

Máris megtelhetett élettel a bakonycsernyei közösségi ház

A frissen átadott Béke Telepi Klubban máris megtartották az első közösségi rendezvényt. Most ünnepelte a II. számú nyugdíjas klub a fennállásának 30 éves évfordulóját egy igen kellemes és kulturált környezetben.

Palocsai Jenő

Boros Miklósnénak (középen) Nochta Miklósné és Tirkli István gratulál a település másik nyugdíjasklubja nevében Fotó: Turi Balázs

A nyugdíjasok nem magukban ünnepeltek, hanem meghívtak több társszervezetet, támogatót is, hogy legyenek részesei a tagság által szervezett összejövetelnek. Elsőként Boros Miklósné klubvezető üdvözölte a megjelent vendégeket, majd átadta a szót Turi Balázs polgármesternek, aki megköszönte a nyugdíjasklub aktív részvételét a település közösségi életében, kiemelve a bányász hagyományőrző énekkar munkásságát.

Boros Miklósnénak (középen) Nochta Miklósné és Tirkli István gratulál a település másik nyugdíjasklubja
nevében Fotó: Turi Balázs

A helyi elöljáró biztosította az énekkart a képviselőtestület támogatásáról, emellett 40 db új széket is ajándékozott a klubtagság részére. A kórus hosszú évek óta állít emléket annak a nehéz és rendkívül veszélyes szakmának, ami egy időben a megélhetést biztosította a helyi embereknek. Nemcsak a faluban lépnek fel, hanem egész megyeszerte jó hírét viszik a valaha szép időket hozó bányászéletnek és Bakonycsernyének. A fergeteges mulatsággal végződő ünnepségen részt vett Szarka István evangélikus esperes, és Szarka Éva lelkész is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában