Jubileum és avatás

2019.07.21. 07:05

Készülnek a nagyvenyimiek az augusztusi falunapra

Két hét múlva csütörtökön már nagy lesz a készülődés a nagyvenyimi községházával szomszédos ligetben, ahol másnap, augusztus 2-án, pénteken kezdődik a kétnapos falunapi kavalkád.

Körmendi Erzsébet

A nagyvenyimi mazsorettekkel biztos találkozunk idén is Fotó: Zsedrovits Enikő

Ötszörösen is különleges lesz Nagyvenyim idei falunapja. Ünneplik lakóhelyük önállóvá válásának évfordulóját, mellette három jubileumot, továbbá felavatják a művelődési házzal egységet alkotó, mostanra elkészült új szociális szolgáltatótömböt. Már a nyitány is különleges lesz augusztus 2-án, pénteken este a liget színpadán: a 25 éves Nagyvenyimi Táncegyüttes jubileumi műsorát láthatja a közönség 18.30-tól, élő zenés kísérettel és az együttes köszöntésével megspékelve. A Piknik Mozi is igazi kuriózum lesz az iskola udvarán ezen az estén 20.30-tól – az óriás vásznon a díjnyertes Kincsem filmet láthatják, vigyenek magukkal pokrócot, enni-inni valót, és élvezzék a szabadtéri mozit! Aztán térjenek vissza a ligetbe, ahol 22.30-tól a Delta partizenekar teremt utcabáli hangulatot. Jó reggelt, Nagyvenyim! – az altomünsteri fúvósokkal ébredhetnek majd másnap a nagyvenyimiek.

A nagyvenyimi mazsorettekkel biztos találkozunk idén is Fotó: Zsedrovits Enikő

A bajor partnertelepülésről a fúvósokon kívül is érkeznek vendégek ezúttal is, annál is inkább, mert idén ünneplik Altomünster és Nagyvenyim partnerkapcsolatának 25. évfordulóját. A bajorok műsort is adnak a liget színpadán szombaton délután 16.15-től. De visszatérve a délelőttre, a központi eseményre: a 10 órakor kezdődő ünnepi képviselő-testületi ülés keretében avatják fel a szociális szolgáltatótömb új épületét, és nyitják meg a kiállításokat. Érdekesség lesz még az is, hogy a Jó ebédhez szól a nóta! keretében fellép az alapításának 25. évfordulóját ünneplő Aranydaru Dalkör is. Érdemes tanulmányozni a rendezvény plakátját, mert számos érdekesnek ígérkező műsor és sztár váltja egymást a színpadon. Bódi Margó és Bódi Guszti, Farkas Imre táncművész, Jackson-hasonmás, Varga Ferenc József humorista, Delhusa Gjon, Dér Heni, Bandika (a Muzsika TV sztárja), este pedig – a tűzijáték és Nepp Matyi retró diszkója előtt – az LGT sztárjainak (Karácsony János, Solti János, Heincz Gábor, Veres Mónika) Zenevonat szuperkoncertje szerepel a repertoárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában