Tizenkét amerikai és a Biblia

2019.07.18. 13:06

Keresztény önkéntesek táboroztatnak a Velencei-tónál

Észak-Karolina államból érkeztek a tóparti városba azok a keresztény önkéntesek, akik játékos formában, és persze angolul foglalkoznak a szünidőnek örvendő diákokkal ezekben a napokban.

Tihanyi Tamás

Az amerikai csapat Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A velencei Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Gimnáziumban hagyományosan igyekeznek kiemelt módon figyelni arra, hogy az arra fogékony fiatalok mielőbb jól alkalmazható angol nyelvtudás birtokába kerüljenek. Ezt a célt remekül szolgálják azok a napok, amelyeket a jelentkezők az angol nyelvi bibliatáborban töltenek ezen a héten.

A tábor összes résztvevője az iskola előtt
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az amerikai keresztény gyülekezetekből érkezett önkéntesek és a hozzájuk csatlakozott magyarországi pedagógusok és segítők jókora tapasztalattal és nagy lelkesedéssel szervezték meg a programokat, amelyek között voltak játékos nyelvi órák, ismerkedtek a lányok és a fiúk bibliai történetekkel, a különböző amerikai államokkal, zenével és kultúrával, és nem maradhattak el a kézműves és sportfoglalkozások sem.

Az amerikai csapat
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A tizenkét észak-karolinai táboroztató hétfőn saját költségére érkezett a Velencei-tóhoz, a MOHOSZ agárdi horgászüdülőjében találtak maguknak szállást, s arról beszéltek, hogy igen jól érzik magukat közöttünk. Nem csak adnak, kapnak is: a gyerekek lelkesedése és ragaszkodása mellett értékelik a meglátogatott magyar családok vendégszeretetét, a magyar konyhát és úgy általában a velencei-tavi mindennapok varázsát és hangulatát.

Az amerikaiak és a magyar táboroztatók
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az egy hetet szombaton családi nap zárja, amire természetesen a táborozó gyerekek szülei is meghívást kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában