Többféle ízzel, fajtával ismerkedhettünk

2019.07.20. 07:05

Kávémustra Fehérváron

A kávézás kultúrájához kerülhettünk közelebb egy péntek délutáni eseményen.

Bokros Judit

A vendégek a kóstolás megfelelő módját is megtudhatták Fotó: FG

A Saveur kávézó és cukrászda a negyedik születésnapját ünnepli, így több nyitott programot is szervezett. Ezek egyike volt az „Arabica vs. robusta. Az új hullámos kávézás filozófiája” című, kóstolóval összekötött előadás egy kaposvári mikropörkölő képviselőivel.

A vendégek a kóstolás megfelelő módját is megtudhatták Fotó: FG

A kávézó teraszán Horváth Gabriella és Bakos Balázs fogadta a résztvevőket, akik a bő órás esemény során megtudhatták például, hogyan érdemes kávét választani, mi a legfőbb különbség a robusta és az arabica között, min múlik a minőség, miként érdemes a kávét tárolni, valamint hogyan lehet tökéletesíteni az otthoni kávéfőzést.

A kóstoló – ez esetben cupping – sem maradt el: egy száraz feldolgozású, frissen őrölt etióp, brazil és egy robusta-arabica keverék került a csészékbe. A résztvevők az erre alkalmas kanalakkal kóstolhattak, megérezve a legfőbb különbségeket, az egyedi ízvilágot. Azt is megtudhattuk: ahogy hűl a kávé, úgy változik fokozatosan a savassága, az íze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában