A csapadéknak Öreghegyről is le kell jutnia

2019.07.31. 07:20

A héten megkezdődött a Fiskális út felújítása

Hétfőn reggel megkezdődött a Fiskális út felújítása – mondta el lapunknak Horváth Miklós Csaba, Öreghegy és Kisfalud önkormányzati képviselője, a város gazdasági szakbizottságának elnöke.

V. Varga József, ÖKK

A felújítási munkálatok a forgalmat is befolyásolják Fotó: Pesti Tamás

A Fiskális úton néhány éve kiépítették a szennyvízcsatorna-rendszert, az elmúlt hónapokban önkormányzati beruházásban kicserélték a régi ivóvíz-fővezetéket, és megtörtént a gázfővezeték cseréje. Most a nagy átmérőjű csapadékcsatorna kiépítése kezdődött meg, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az öreghegyi nagyobb belső utcák felújítása is elkezdődhessen. A közműépítést követi majd az útépítés, kerékpárúttal és járdákkal.

A felújítás első üteme a Budai út és a Pozsonyi úti körforgalom közötti szakasz, a második pedig a Béla út és a körforgalom közötti rész. A kivitelezés határideje 2020. április vége, azonban a kivitelezők mindent elkövetnek, hogy ennél hamarabb végezzenek a felújítással. A teljes bekerülési költség mintegy 830 millió forint.

Megtudtuk: az útfenntartási munkákhoz kapcsolódóan egyirányúsították a Fiskális út Nyitrai utca – Pozsonyi út közötti szakaszát a Pozsonyi út irányába. A forgalomkorlátozás több helyi járatú autóbusz közlekedését is érinti.

A felújítási munkálatok a forgalmat is befolyásolják Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Egyirányúsítják a Fiskális út Béla út – Máriavölgy, valamint a Kassai út – Pozsonyi út közötti szakaszát a Béla út irányából a Pozsonyi út irányába. A forgalomváltozás nem érinti a Máriavölgy – Kassai út közötti szakaszt, itt továbbra is biztosított marad a kétirányú forgalom.

A forgalomkorlátozások miatt a munkálatok befejezéséig a külső végállomás (Videoton Ipari Park, Videoton, Béla út) irányába közlekedő „23”, „23E”, „31”, valamint „31E” jelzésű autóbuszjáratok a Pozsonyi út – Berényi út terelőútvonalon közlekednek, és a rendszeresített megállóhelyeken állnak meg.

Kimaradó megállóhelyek:

- Pozsonyi út/Fiskális út (Az autóbuszok a Fiskális úton kialakított megállóhely helyett a Pozsonyi úton kialakított megállóhelyen állnak meg.)

- Máriavölgyi elágazás

- Videoton (Csak a „23”-as járatok esetében, mivel az autóbuszok a terelőútvonalon lévő Karinthy F. u. megállóhely után a Cento u. elnevezésű megállóhelyen állnak meg.)

A külső végállomás irányába közlekedő „25”-ös járatok, valamint a belső végállomás irányába közlekedő „23”, „23E”, „31”, valamint „31E” jelzésű járatok továbbra is a korábban meghirdetett terelőútvonalon közlekednek.

Az önkormányzat kéri és egyben köszöni a lakók és a közlekedők megértését és türelmét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában