díjátadás az ünnepen

2019.07.29. 07:00

A búcsú hétvégéjén adtak át elismeréseket Isztiméren

A közösségért végzett áldozatos munkát értékelte a település képviselő-testülete és Orbán Tibor Nesztor polgármester.

Palocsai Jenő

Közművelődésért-díjat kapott Gömbösné Rostaházi Judit programszervező-alpolgármester Fotó: Fehér Gábor

A rendezvényen Közegészségügyi díjat kapott Balázsik István nyugalmazott főállatorvos és Közművelődésért díjat kapott Gömbösné Rostaházi Judit programszervező-alpolgármester az Isztiméren végzett kiemelkedő közművelődési tevékenységéért.

A rendezvényen jelen volt a németországi testvértelepülés delegációja is

Az Isztimérért díszoklevelet kapott Reichardt Éva leköszönő dalkörvezető és kántor, Bezákné Braun Bernadett az Edelweiss kórusban végzett 15 éves kórusvezetői munkájáért, Papp Béla pedig polgárőrként és a református gyülekezetben végzett munkájáért. De elismerték Hermanné Zöld Piroska nyugdíjba vonuló óvónő áldozatos munkáját éppúgy, mint a mindig aktív Isztiméri Életet az Éveknek Nyugdíjas Klub tagjait. Reichardt Béla a katolikus egyházközösségben végzett munkájáért, Purmann Ildikó és Purmann Ernő a guttamási kereszt felújításáért, Nagyné Fulmer Andrea a szociális területen nyújtott aktivitásáért kapta meg a díjat.

Az Isztiméri Német Nemzetiségért Díjat – Preis für das Ißzimmerer Ungarndeutschtum – Fekete Istvánné Heidi drámapedagógus, az Életet az Éveknek Nyugdíjas klub és posztumusz Schneider György kapta, az isztiméri németség kultúrájának megőrzése érdekében végzett munkája elismeréseként.

Közművelődésért-díjat kapott Gömbösné Rostaházi Judit programszervező-alpolgármester Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Az ünnepségen jelen volt a németországi testvértelepülés delegációja, köztük Jochen Spiess polgármester. A díjak átadását követően kulturális műsor következett, melyet a katolikus templomban a Gyémánt Gospel Kórus felejthetetlen koncertje zárt. Az esti búcsúi diszkót még az eső sem tudta elmosni. A szentmisét követően koszorút helyeztek el a világháborús és a kitelepítési emlékműnél, hiszen a múltunkra emlékezni kell, anélkül nincs jelenünk és jövőnk, fogalmazott Gömbösné Rostaházi Judit alpolgármester. Délután aztán a Csákberényi Csikósok lovasbemutatója rég nem látott tömeget vonzott a focipályára. A templom ünnepét a búcsúi litánia zárta Mórocz Tamás plébános orgonajátékával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában