Válaszok online

2019.06.16. 07:30

Zajok, galambok és hídlezárás is szóba került a legutóbbi fogadóórán

Teherbírási vizsgálatok miatt lezárják hétfőn a Vásártéri úti hidat, ami a Balatoni úti felüljáróhoz vezet – derült ki Fehérvár polgármesterének legutóbbi online fogadóóráján, ahol más témák is szóba kerültek.

Szanyi-Nagy Judit

Figyelem, hétfőn lezárják a Vásártéri út hídját!

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ott van például a Maroshegyen található Udvarhelyi utca és környéke. A lakók több ízben is felvetették: a Balatoni út és a vasút forgalmának elviselhetőbbé tétele érdekében szívesen vennének itt egy zajfogót. Az, hogy az elképzelés valósággá váljon, még várat magára, hiszen a vasút mellett húzódó zajvédő fal építésére a magyar állam nevében beruházóként eljáró NIF Zrt. akkor kötelezhető, ha az a vasúti pályákat fejleszti. Jelenleg azonban nincsen ilyen projekt – derül ki Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldaláról. A témával összefüggésben ugyancsak ő jegyezte le azt is: „A MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójától ígéretet kaptam, hogy a megnövekedett forgalom miatt megvizsgálják a zaj növekedését. A vizsgálatról még nem kaptunk tájékoztatást.”

Egy másik lakos a Magyar Államvasutak illetékeseit címezte meg a városvezetőn át. Elmondása szerint a székesfehérvári vasútállomás azon pontjain, ahol nincs a galambok ellen telepített tű, ott – értelemszerűen – előszeretettel üldögélnek a néven nevezett madarak. Ebbe a körbe tartoznak a peronokon található oszlopok is – amelyeken például az órák helyt kaptak –, ugyanakkor oda könnyűszerrel beszorulnak az állatok, kiszabadulni onnan nem tudnak. Bár – a kérelmező elmondása szerint – az így elpusztult galambok közegészségügyi problémát nem jelentenek, a madarak és az utazóközönség számára egyaránt kellemesebb megoldás lehet további tüskék kihelyezése. A jelzést továbbították a MÁV felé.

Figyelem, hétfőn lezárják a Vásártéri út hídját!
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ami azonban a közeljövőben látható és megvalósuló változás, az a Vásártéri úton található híd június 17-ei, hétfői lezárása. Az elöljáró válaszából kiderült: a hídon ekkor teherbírás-vizsgálatok indulnak, illetve állagmegóvási munkák kezdődnek. A cél ezzel a híd megerősítése, felújítása annak érdekében, hogy biztonságosan használható legyen – áll a bejegyzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában