Szerkocsi vitte a menyasszonyt és a vőlegényt

2019.06.28. 14:00

Tűzoltók esküdtek örök hűséget Bicskén

A szép menyasszony és a derék vőlegény esküvői díszben ült be a tűzpiros tűzoltóautóba, a „szerbe”, hogy a templomba és a városházára vigye őket. Mindketten önkéntes tűzoltók, s a bajtársak az örömben is boldogan osztoztak velük.

Zsohár Melinda

Fotó: család

Kivonult a szolgálat és a szolgálaton kívüli önkéntes tűzoltóság Iványi Ádám és Borsodi Inez esküvőjére, megszervezték, hogy igazi meglepetés a jegyespárnak a „riasztás”. Csak sejthették, hogy a bajtársak valamiben törik a fejüket, mondja Polgár Viktor, a bicskei önkéntes tűzoltók elnöke.

Fotó: család

Néhány éve csatlakoztak a fiatalok a lánglovagok csapatához, nagyon elkötelezettek, sokat vonultak mindketten. Inez óvónő, szép és gyengéd nő, ám kemény, céltudatos és bátor, amikor a bajbajutott embereken kell segíteni, vagy vészhelyzetben kell gyors döntést hoznia. Bicskén ő nyerte el az Év önkéntese elismerést.

Ádám édesapja hivatásos tűzoltóként dolgozott évtizedeken át Budapesten, s fia önkéntesként lépett a nyomdokaiba, a civil állása mellett. (Érdekesség, hogy mindkét édesanya, Inezé és Ádámé is óvónő.)

Fotó: család

Az esküvő két helyszínen zajlott

Ádám az egyes szerrel, egy Mercedes Ategóval, a piros tűzoltóautóval vonult menyasszonyáért Szárra, a szülői házhoz, hogy kikérje aráját. Volt meglepetés, amint megjelent a hét szer, köztük az ötvenéves német vonuló szer, a Magirus! Külön kocsiba ült a pár, amely a szári katolikus templomba szállította őket, az egyházi esketésre. Onnan még mindig külön-külön szerben vonultak Bicskére, a patinás városházi épületbe, az anyakönyvvezető színe elé.

Fotó: család

A városháza és a katolikus templom által közrefogott téren, a hősi emlékmű szomszédságában, az árnyas fák alatt hatalmas kifeszített feliratot fogott közre a két szerkocsi magasba emelt létrája.

Az ifjú párnak kívántak sok boldogságot ily látványosan.

Fotó: család

A hivatalos egybekelés után kivonultak a térre, a menyasszonynak nagyon szép volt a ruhája. Hosszú fátylát fogta, elegáns „királylányos” fazont választott. Felsorakozott kislány-had fogadta kilépéskor, igaz, ők az önkéntes tűzoltók bicskei lánycsapata volt, ezúttal ők is esküvős díszben köszöntötték Inezt, aki kicsit a példaképük is, mondta el Polgár Viktor.

Fotó: család

A lányok többsége még nyolcadikos, általános iskolásként járnak korosztályos tűzoltó-versenyekre, s sikerekkel térnek haza. A felnőtt mintegy hatvan önkéntesnek a fele aktív, közéjük tartozik az immáron házaspár Ádám és Inez, a hét-nyolc női önkéntes közül ketten szintén rendszeresen riaszthatók, egyik Inez, aki sosem kapcsolja ki a telefonját.

Fotó: család

Az esküvőjükön mindenesetre Iványiék „szüneteltettek” , s a bajtársak teljesítettek nekik „szeretetszolgálatot”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában