Nyomni, tolni, húzni, mindent saját erőből

2019.06.27. 12:00

Testközelben a kulturált testmozgás – Fitneszpark a község új éke Mezőkomáromban

Mihelyst leparkoltunk a művelődési ház mellett, az első, amit megláttunk: Köő Péter polgármester az úgynevezett létrahídon leng és húzódzkodik fel-le.

Szanyi-Nagy Judit

Borbély Mariann szakszerű bemutatót tartott nekünk Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Három éve már, hogy a mezőkomáromi önkormányzat pályázatot nyújtott be fitnesz-park vagy úgynevezett szabadtéri kondipálya létrehozására. Eleinte nagy volt a csend, aztán egyszer csak jött az értesítés: a pályázat sikeres volt, hamarosan megkezdődik a kivitelezés. Összegekről éppen ezért egyáltalán nem is tudott beszélni a településvezető, mivel – mint fogalmazott – mindent az állam intézett, a megvalósult beruházás a település költségvetését egyáltalán nem érintette.

– Egyedül csak a helyszínt kellett biztosítanunk: kijelöltük a szerintünk ideális terepet, a szakemberek pedig – már két éve – felmérték azt, s áldásukat adták rá. A munka tavasszal kezdődött, a felépítmény alatt földalap, murva található, amelyet a rekortánréteg tesz biztonságossá – tudtuk meg az elöljárótól.

Borbély Mariann szakszerű bemutatót tartott nekünk Fotó: Szanyi-Nagy Judit

A tapasztalatok szerint eddig jobbára fiatalok vették igénybe a fitneszpark fix (vagyis nem mozgó, stabil) eszközeit – például a dupla multifunkciós trénert, a kombinált húzódzkodót, a lépegetőt vagy a has- és hátizom-erősítőt –, de remélik, a településen élők közül többen is a csodájára járnak majd, hiszen egy községben nem megszokott dolog az utcai erőnlétfejlesztő eszköz.

A végleges helyszín kiválasztásánál szempont volt, hogy az öt évvel ezelőtt létrejött játszótér a szomszédban legyen – ezáltal a gyerekek mellett a nagyobbaknak, felnőtteknek is kikapcsolódási lehetőséget kínálnak –, de az esztétikus rózsalugas közelsége sem volt utolsó tényező.

– A projekttel együtt azt is vállaltuk, hogy egy szilárd bejárót építünk a fitneszparkhoz – tette hozzá Köő Péter. – Ezt a járdát a képviselőnk, kőművesünk segítségével valósítjuk meg, lehetővé téve az akadálymentesítést is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában