természetvédelem az iskolában

2019.06.21. 07:15

Tanévzáró ünnepség a gólyák falujában

Régóta hagyomány a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, hogy az átlagosnál sokkal nagyobb figyelmet fordítanak a természet védelmére.

Tihanyi Tamás

Jelenleg 337 diák tanul a seregélyesi általános iskolában Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A seregélyesi tanévzáró ünnepségen a himnusz hangjai után Sajtos József igazgató lépett a mikrofonhoz és néhány szóval jellemezte, értékelte az elmúlt tanévet, amely ugyancsak mozgalmasnak bizonyult. A település oktatási intézményében ugyanis már régóta hagyomány, hogy az átlagosnál sokkal nagyobb figyelmet igyekeznek fordítani a természetjárás és a környezetvédelem, s úgy általában a minket körülvevő világ testközelből való megismerése felé, s ennek érdekében mindig sikerül neves személyeket – például Szarvas József színművészt, Fenyvesi László természetőrt vagy éppen Kollár Lajos hegymászót – maguk mellé állítaniuk.

Jelenleg 337 diák tanul a seregélyesi általános iskolában
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Márciusban részt vettek a Te szedd! akcióban, áprilisban több mint háromszáz vendég érkezett az „Indulj el egy úton” elnevezésű kéktúrás vetélkedőre, májusban figyelemfelkeltő célokkal vízre tették a saját maguk építette PET-hajókat. De nem maradtak el a sikerek a Seregélyesen hagyományosan eredményes sportágak, a kempo és a tollaslabda területén sem. A néptánctalálkozó mellett hódoltak a költészetnek is, ráadásként pedig Tárnok Ákos és a Los Andinos Andok-hetet szervezett, s egy távoli világ csodáival ismertette meg az arra fogékony tanulókat.

A tanévzárón elhangzott: jelenleg 337 diák tanul az iskolában, s közülük a legjobbak, legszorgalmasabbak természetesen megkapták elismeréseiket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában