Egy új képzés oklevelei

2019.06.13. 08:30

Száz gyakorlati oktató vette át tanúsítványát Fehérváron

Szerdán közel száz gyakorlati oktató vehette át a végzettséget igazoló tanúsítványát a Gazdaság Házában.

Sági Zoltán

A kamarai gyakorlati oktató képzésben 120 fő vizsgázott sikeresen

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Idén szeptember 1-jétől újabb minőségi követelménnyel gaz­dagodik a szakmát tanulók oktatása, a szakképzési törvény értelmében ekkortól már csak az előírt új végzettséggel rendelkező gyakorlati oktatók végezhetnek szakoktatói feladatokat. A kamara tájékoztatása szerint az idén ősztől esedékes jogszabályi változás a szakképzés színvonalának fejlesztése érdekében vált szükségessé.

A kamara által indított képzés ideje összesen 50 óra, amelyben az elméleti és a gyakorlati oktatási idő fele-fele arányban oszlik meg. Praktikusan ez két háromnapos tréninget jelent. A tanúsítványok szerdai ünnepélyes átadóján az oktatók Szabó Zsuzsanna és Dávid Lajos, az FMKIK alelnökei kezéből vehették át okleveleiket.

A kamarai gyakorlati oktató képzésben 120 fő vizsgázott sikeresen
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az átadón megszólítottuk Vajas Levente István mechatronikai mérnököt, aki a végzettséget igazoló tanúsítványt száz másik társával együtt vette át. A szakember elmondta, a tanfolyam során főként pedagógiát és pszichológiai, szociológiai ismereteket tanultak, amivel motivációs, konfliktuskezelési és problémamegoldó eszközöket kaptak az oktatói munka támogatására. Öreghegyi cégénél a duális képzésben részt vevő hegesztő és épületlakatos, szerkezetlakatos tanulók szakképzéséért felelős, a foglalkozásokon megismert gyakorlatokat pedig rögtön tudta alkalmazni munkája során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában