Hetedik alkalommal

2019.06.13. 07:10

Pusztaszabolcsi óvodások kicsi kincsei szeretetből

„A szeretet olyan, mint egy folyó, belénk is kell folynia, és ki is kell folynia belőlünk” – hangzik a város saját kezdeményezésű Szeretet Napjának mottója.

Sági Zoltán

A Manóvár Óvoda ovisai

Fotó: KZS

Június 11.-én, a Szeretet Napja alkalmából, hetedik alkalommal köszöntötték a pusztaszabolcsi polgármesteri hivatalt a helyi óvodások, akik minden évben május végén, június elején körbejárják a település intézményeit és a helyi vállalkozókat. A felkészülés a látogatásokra már napokkal korábban elkezdődik, a gyerekekkel dalokat, verseket tanulnak és megalkotják az emléklapokat, illetve a kitűzőket. Ezeket adják ajándékba mindenkinek, útközben gyakran a járókelőket is meglepve egy-egy öleléssel, virággal, énekkel.

A Manóvár Óvoda ovisai
Fotó: KZS

A hagyományt a településen már hét éve ápolják, ahol a Manóvár Óvoda és a Zsiráf Óvoda együtt szervezik a Szeretet Napját: részletesen átbeszélik, hogy melyik csoport milyen útvonalon halad és kit látogat meg. Nagyon sok helyen évekre visszamenően ott sorakoznak az emléklapok a falakon, a boltokban, az irodákban.

A Polgármesteri Hivatal és az Önkormányzat is minden évben várja a napot, amikor óvodások látogatják meg az intézményt.

Ilyenkor a hivatalban dolgozók, akik részben maguk is szülők, apró édességekkel kedveskednek a gyerekeknek, akik évről évre oly sokaknak tudnak e napon mosolyt és vidámságot adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában