már ráfér

2019.06.18. 07:07

Őszre megújul a fehérvári iskola tetőzete

Megújul a Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola tetőszerkezete.

V. Varga József

A három gyermek után az érintett településeken kapható 10 millió forintból Fejér több pontján nemcsak a ház megvásárlására, hanem olykor az alapszintű felújításra is futja

Fotó: Shutterstock

A reparálás „ráfér”, hiszen az épületegyüttes 1896-ban épült. A múlt évi viharkárok következtében megbontódott az épület tetőzete, leáztak a falak. A gondokat jelezték a fenntartónak, és az Agrárminisztérium a bejárást követően 61 millió forintot biztosított az elodázhatatlan munkálatokra. Amint Barna József igazgatótól megtudtuk: a vizsgálatok azt állapították meg, hogy a tartórendszer jó állapotban van, néhány gócponton viszont két oldalról újak beépítésével meg kell erősíteni.

A faanyagvédelem megtörtént, s most, hogy megkezdődött a nyári szünet, a látványosabb, helyigényes fázisokkal folytatódhat a felújítás. Immár az iskola udvara is építési terület, a régi cserepezést és tetőlécezést lebontják, felkerül az új, és a tervek szerint augusztus végére elkészülhet az Ady Endre utcai főépület tetőfelújítása. Reményeik szerint a diákok szeptemberben már a megújult tetőzettel láthatják viszont iskolájukat. A központi forráshoz saját erőt kell tenniük, melyben számítanak az önkormányzat támogatására, valamint adományokra úgyszintén.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában