Különleges szülinap a kis olvasók kedvében járva

2019.06.20. 07:10

Még a torta is könyves volt a Pagony születésnapján

A gyerekek levadászhatták a felhőket, beszállhattak Rutkai Boriék bulijába és finom csokitortát majszolhattak. S mindezt a szülők is élvezhették…

Bokros Judit

A fotón látható: a gyerekrajz alapján készült tortának nagy sikere volt Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A Fehérvári Pagony könyvesbolt ötéves születésnapi murija jópofa kikapcsolódást ígért, s igazi családi élménnyé válhatott. Sok hűséges olvasó, barát tette tiszteletét a vidám, nyitott eseményen, amely a népszerű Rutkai Bori Banda koncertjével kezdődött. A Fonogram-díjas csapat kedves dalait énekelte el a kis kerti pódiumon, sok gyereket táncikálásra késztetve. Rutkai Bori játszva vonta be a vállalkozó szelleműeket egy-egy szám előadásába, színes sapkákat helyezve a gyerekek fejére, vagy bábot adva a kezükbe.

A fotón látható: a gyerekrajz alapján készült tortának nagy sikere volt
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Ilyenformán jól előkészítették a születésnapi torta érkezését, amire már fokozott hangulatban kerülhetett sor. Az évfordulós édesség különlegessége az volt, hogy egy rajzpályázat eredménye alapján készült el. Ugyanis előzetesen gyerekek alkotásait várták, hogy a számtalan kreatív, színes, szép rajzból kiválaszthassák azt az egyet, amely mintául szolgált. Végül egy háromemeletes torta valósult meg, amelyre marcipán díszítésként színes könyvgerincek kerültek. Tetején a tábla hirdette: „Olvasni és rajzolni jó!” Senkit sem kellett noszogatni, hogy kóstolja meg a süteményt… A későbbiekben Kertész Erzsi író tartott író-olvasó találkozót a zöldben, miközben bent kézműveskedni lehetett, s ugyancsak igen népszerű volt az udvaron a felhővadászat ügyességi játék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában