Kétszázan

2019.06.25. 07:10

Másodszor koccintott együtt az országgal Adony

Az ország számos más helyszínéhez csatlakozva került sor szombaton délután a Duna Menti Szent Orbán Borrend szervezésében a regisztrált eseményre.

Sági Zoltán

Másodszor koccintott együtt az országgal Adony Fotó: Schmidt Attila

A magyar bor napjára meghirdetett Koccintás rendezvényre idén az ország 9 borvidékéről 13 település nevezett be. Ezek között volt Adony, ahol az eseményre, a szervezői leírást idézve, az adonyi szőlőhegy, Rác-hegy és Ötprésház területek találkozásánál lévő sarki telken került sor. Jövőre, a harmadik alkalomra a telek tán fölveszi a „Koccintó” nevet. Mint Schmidt Attila nagymester beszámolójából megtudtuk, a rendezvényre érkezők a regisztrációs pontnál a tavalyi 193-mal szemben idén mintegy 220 poharat vették föl, így idénre a rendezvény terebélyesedett valamennyit.

Másodszor koccintott együtt az országgal Adony Fotó: Schmidt Attila

A délutáni Kérdezz-Kóstolj-Felelj! játékos vetélkedőn a Rác-hegy négy pincéjében megalapozott jókedv mellé a szervezők babgulyásra, lángosra hívták meg a résztvevőket. Így a hangulat a 18 órai koccintásra a tetőfokára hágott, és a 20 órakor érkezett zápor már csak a kiürített „Koccintó” fövenyét portalaníthatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában