Az intézmény januártól nyithat

2019.06.27. 07:10

Másik bölcsire is pályáznak Ercsiben

Folyamatban van a Duna-part megújítása, s az egyéb fejlesztések is látványosabb szakaszba értek.

Bokros Judit

Pár hete készült kép a Duna-part rekonstrukciójáról Fotó: Fehér Gábor

A település korábban jelentős összeget nyert több projektre, amelyek egyike a Duna-part rekonstrukciója. A turizmus fellendítését, a helyiek szabad­idő-eltöltésének tartalmasabbá tételét szolgáló beruházás idén végre elindulhatott. Győri Máté polgármestertől megtudtuk: a tervek szerint futó­ösvényt, kerékpáros-pihenőt, gördeszkás- és BMX-pályát, mezítlábas parkot alakítanak ki, s megújul a Csónakház, a játszótér, valamint rendbe teszik az emlékművek környezetét. A munkálatok javában zajlanak, a befejezés tervezett határideje augusztus vége, szeptember eleje, és az átadást az Eötvös-napokon szeretnék megejteni.

Pár hete készült kép a Duna-part rekonstrukciójáról Fotó: Fehér Gábor

Szintén uniós támogatással épülhet föl egy minibölcsőde, amely szépen alakul. Pár hete elkészült az alsó szinten a villanyszerelés, szigetelték a födémet, s azóta is haladtak a munkálatok. A pénz mindenre nem lesz elég, a berendezést már az önkormányzat finanszírozza, saját erőből. A nyitás jövő januárban várható, az érdeklődés máris nagy. Éppen ezért az önkormányzat egy második minibölcsődére is pályázik, hogy még több kisgyermeket tudjanak Ercsiben elhelyezni.

A helyőrségi klub felújítása is halad, ez civil ház lesz majd. A tetőszerkezetet szigetelték, a víz- és hőszigetelés megvan már.

Fontos fejlesztés volt a kerékpárút, amely elkészült, így a kompkikötőtől a Cukorgyári lakótelep melletti Szent Erzsébet-kápolnáig lehet eljutni. Szintén nemrég fejezték be a Napfény Óvoda Dózsa téri épületének felújítását, s ezt már át is adták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában