ahol belelátunk az életükbe

2019.06.06. 20:00

Kinőtte a Városház teret az Esélynap Székesfehérváron

A június 12-i esemény új helyszínéről és a programokról tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Negyedik alkalommal szervez Esélynapot az EsélyKör – a fogyatékosügyi szervezetek hálózata -Székesfehérváron. Június 12-én, 10 és 15 óra között kerül sor a nagyszabású programra, amelyet ezúttal a Zichy ligetben szerveznek meg – emelte ki sajtótájékoztatóján

Braun Katalin, a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány programkoordinátora, Papp Mária, a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesületének (LÁRKE) irodavezetője és Molnár Tamás, civil- és ifjúsági tanácsnok.

- Az idei évtől már külön költségvetési soron támogatja az önkormányzat a szervezők munkáját – fogalmazott a tanácsnok, utalva a rendezvény civil szervezőinek összefogására, amelynek eredménye lett a támogatás. A LÁRKE az idei esélynapon rendhagyó módon azt szeretné megmutatni, hogy egy fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű ember is teljes tagja a társadalmunknak.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

- Megmutatjuk, hogy mi is képesek vagyunk dolgozni, játszani és közösségi szerepeket vállalni – tette hozzá Papp Mária, ahogy azt is: a vakvezető kutyák teljes értékű csapattagként vesznek részt az eseményen. Bemutatójukra egyébként 11 órakor kerül sor a rendezvényen. Braun Katalin pedig megfogalmazta: közel harminc szervezet, civilek, állami szervezetek és a for profit szféra tagjai is megjelennek az eseményen, amely idén a „Helyünk a világban” nevet kapta, azért, mert 2019 a fogyatékos munkavállalók éve. Érzékenyítés, tájékoztatás, bemutatkozás, a fogyatékossággal élők életének bemutatása a cél, így lesznek kézműves foglalkozások, cukorka készítés, csocsó, érzékenyítő játékok látássérült, hallássérült, mozgássérült, autizmus témában, kerekesszékes akadálypálya, vakvezető kutyával való közlekedés is – mindez a Zichy ligetben, jövőhét szerdán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában