hívogató víz és nád

2019.06.16. 09:00

Jártál már a Sóstón? Most videón is megnézheted!

Kacskaringós fa bürühidak, fertős-lápos nádasok és madarak, amíg a szem ellát... A Sóstó nem hiába élvez védettséget, egészen páratlan élményt nyújt a város egyedülálló természeti kincse.

Tringli Alexa

Egy picit a Kis-Balatont juttatta eszünkbe a Sóstó a rengeteg madárral, csicsergéssel, algákkal, brekegéssel és békákkal. Na meg a szúnyogokkal. De hiába csíptek minket dudorosra, tudjuk, hogy béka-és madáreledel a rovar errefelé, semmi más. Mi pedig a szúnyogeledel voltunk, így része lettünk egy kicsit a tápláléklánc aljának is. Még ha ez ennyi vakarózással is jár.

Megnyugtató érzés itt sétálni, a folyamatos madárcsicsergés, csipogás, sipogás és cserregés hamar kikapcsolja az ember folyton zakatoló elméjét. Fiókáikat, csibéiket terelgető kacsák, hattyúk és szárcsák hada mosolyogtatott meg bennünket, a piros és kékeszöld szitakötőkön elámultunk, míg a hangos csobbanással vízbe ugró békáktól szinte mindig megriadtunk. Így jár az, aki belefeledkezik a testet-lelket felüdítő természetbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában