támogatás

2019.06.25. 07:40

Hatvanmilliót kap kilenc település Fejér megyében

Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke adott tájékoztatást arról, hogy 60,5 millió forintot szavaztak meg és osztottak szét kilenc településnek.

Palocsai Jenő

Molnár Krisztián a hétfői sajtótájékoztatón Fotó: Fehér Gábor

A kötelezően ellátandó feladatok finanszírozására pályázhattak a települések és a nyertesek vállalták, hogy a kapott pénzösszeg másik felét ők adják, önrész gyanánt. Mindössze három község maradt ki a támogatás ezen formájából. A döntés teljesen szakmai alapokon történt, figyelve, hogy melyik település milyen támogatást kapott korábban.

Molnár Krisztián a hétfői sajtótájékoztatón Fotó: Fehér Gábor

A támogatási összegeket illetően meglehetősen nagy különbségek vannak aszerint, hogy melyik önkormányzat mire igényelte. Mátyásdomb az óvoda fűtéskorszerűsítésére és akadálymentesítésre 2,5 milliót kapott. Fehérvárcsurgó is az óvodára költi, de tetőfelújításra kell a pénz, így ők 15 millióval gazdálkodhatnak. A többi település utakra, hidakra, bölcsődékre, buszmegállókra és parkolóépítésre fordítja majd a megszavazott összeget azzal kiegészítve, amit maga tesz hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában