A város visszaadta, a természet birtokolja

2019.06.13. 17:00

Csodát látni hívogat Sóstó

Közös sétára invitálták a sajtó képviselőit a Sóstói Természetvédelmi Területre.

Sági Zoltán

Páratlan biodiverzitás – városi környezetben

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ahol ezúttal nem a beruházásról, forintokról és munkálatokról esett szó – hanem a csodáról, amely az igyekezettel kialakított, a természetnek visszaadott környezetben megjelent. A csodáról tudósítani invitálta Cser-Palkovics András polgármester a helyszínre a sajtót, így a szót át is adta a terület természetvédelmi szakmai felelősének, Csete Gábornak.

A szakember, egy teljes vegetációs év tapasztalataival a háta mögött, már magabiztosan beszélhetett a terület rehabilitációjának sikeréről, amely – mint fogalmazott – „a megálmodottnál tízszer nagyobb”. Nem véletlen, hogy a Magyar Madártani Egyesület vagy épp a Duna-Ipoly Nemzeti Park a terület minősítését fokozottan védetté szeretné nyilvánítani.

Páratlan biodiverzitás – városi környezetben
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Miközben útra keltünk, a szakember hosszasan sorolta az élőhely kiválóságait, megemlítve, hogy itt, Sóstón található Európa legnagyobb szerecsensirály-szigete, de egy rövid séta során a létező szitakötőfajok több mint egynegyedét is megcsodálhatjuk itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában