Verseny Fehérváron

2019.06.12. 08:00

A mai ifjak nem lég- vagy legóvárakat építenek

Egy vendéglátóhely adott otthont a robotépítési és -programozási versenynek kedden. A kora délelőtt kezdődő, egész napos rendezvényen általános iskolások és egyetemisták mérték össze tudásukat, saját korosztályuk többi csapatával.

Palocsai Jenő

A Fehérvárott megrendezett regionális fordulón 31 csapat versengett egymással

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A World Robot Olympiad névre keresztelt versenyt hatodik alkalommal rendezik meg, és ennek regionális fordulóját tartották a városban. Korábban nem voltak ilyen elődöntők, ám erre a versenyre 176 csapat jelentkezett, így szükség volt hat regionális elődöntőre, és ezek közül az ötödik volt Székesfehérváron. Ezen a fordulón 31 csapat mérkőzött meg a továbbjutásért. Aki az elődöntőkön jól szerepel, az mehet tovább a júliusi nemzeti döntőre, Tatabányára. Aki ott a legjobb teljesítményt nyújtja, annak egyenes az útja a győri világversenyre, mely november 8-tól 10-ig tart és tervek szerint 60 ország közel 3000 versenyzője méri majd össze tudását.

A Fehérvárott megrendezett regionális fordulón 31 csapat versengett egymással
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Molnár Tamás tanácsnok megnyitóbeszédében a diákokat azzal buzdította, hogy ők a jövő munkavállalói, akik már nem áttesznek dolgokat egyik helyről a másikra, hanem, akik be tudják programozni erre a robotot.

Praymayer Mercédesz szervező elmondta, hogy ebben az évben az okosváros, a Smart Cities a verseny témája. Az egyik asztalnál az okos­iskolabuszt, a másiknál az okos-személyszállítást kellett megoldani. A másik két állomás feladata az okosvilágítás és az okoshálózat volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában