Zöld a csicsergőknek

2019.05.11. 15:45

Platánfát ültettek a Családok ligetébe

Új fával gazdagodott pénteken a Palotaváros. A Tarsoly Egyesület kis előadással, Sipos Mari verseivel és nagy szeretettel ültette el pénteken, a madarak és fák napján a fiatal platánt.

Palocsai Jenő

Lesz, aki továbbviszi a faültetés nemes hagyományát Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Az egyesület nem először ajándékoz nemes célokat támogatva fát a városnak. Az első világháború áldozatainak emlékére kihelyezett fa ültetésekor megfogadták, hogy minden alkalmat megragadnak, hogy ezzel is hozzájáruljanak a város fejlődéséhez, szépüléséhez, mondta el a civil szervezet elnöke, Sipos András.

Az 1902-es párizsi egyezményt követően Chernel István ornitológus megszervezte az első madarak és fák napját, majd Apponyi Albert vallás- és közoktatásügyi miniszter iskolai keretek közé emelte ezt a kezdeményezést, tudtuk meg Bujpál Péter középiskolai tanártól, a Tarsoly Egyesület tagjától.

Lesz, aki továbbviszi a faültetés nemes hagyományát
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Az ültetés előtt Viza Attila önkormányzati képviselő elmondta, hogy nagyon szívesen vesz részt ilyen rendezvényeken, hiszen a Palotaváros egy kifejezetten zöld városrész, és minél több fát helyeznek ki a városgondnokság szakemberei és a különböző civil szervezetek, annál több madár talál ott menedéket, fészekrakó helyet, ami nemcsak azért hasznos, mert megeszik a kártevőket, hanem mert a madarak dalára ébredhetnek az ott lakók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában